Vratija se zidić…

18_02_2007
Vratija se zidić…

Vratile su se kolone, polako se na Rivu vraća i <span style="font-weight: bold;">zidić</span> uz more, postavljene su prve betonske ploče, a po prvi put se postavljaju <span style="font-weight: bold;">kamene ploče </span>uz pročelja zgrada… Broj betonskih ploča je blizu 100, a naša <a href="http://split.com.hr/galerija/thumbnails.php?album=259" target="_blank">Kronika o preuređenju rive</a> došla je točno do 182. fotografije :)

Vratile su se kolone, iako ih, kasnije se doznalo - zbog pogreške nije bilo na video simulaciji uređene Rive. Nakon sanacije obale, polako se na Rivu vraća i zidić uz more, koji je prašinu dizao još na početku priče oko prvonagrađenog rada.


Postavljene su prve betonske ploče na središnjem dijelu i u nekadašnjem parku - gdje su arheološka istraživanja odavno završena.


Riva se po prvi put uz pročelja zgrada popločava kamenom. Prvi kvadrati kamena postavljeni su ispred ureda Turističke zajednice, a kameni pojas nastavit će se cijelom dužinom. Doživjeli smo tako i da se kamen i strašni tehobneton dodirnu u zajedničkoj točki. Nespojivo?


Vjerojatno se sada srame svi oni koji su najavljivali neke sive, neugledne ploče… Bar bi se trebali sramiti.

Ploče koje su prezentirali prosvjednici uređenja Rive, 15.10.'06.

Ispred ulaza u Podrume arheolozi se bore sa podzemnim instalacijama. Još se nije odlučilo kako će se javnosti prezentirati arheološki nalazi jer problem prvenstveno predstavlja velika količina podzemnih voda koje poplavljuju nalazište.


Broj postavljenih betonskih ploča je blizu 100, a naša Kronika o preuređenju rive došla je točno do 182. fotografije ;) Sve je lakše zamisliti novu Rivu. Podna ploha je testirana i zamjerki je sve manje. Još samo da je testirati nove klupe jer sumnjam da je nekome dovoljan opis "Imamo dvije varijante klupa. Sve su drvene, od drvenih dasaka, na čeličnoj konstrukciji, obojane u bijelo. Na zapadnom dijelu složene su na sličan način kao sad, to je neka posveta šentadi, a u parku mladih (op.a. dosadašnji park) su napravljene više za izležavanje." A ne bi se nitko bunio ni da što prije uživo vidi i kante, rasvjetu, stolove, stolice, tende...

napisao / foto: Pile