Evo ga opet

17_02_2007
Evo ga opet

Hajduk je u nastavak sezone krenuo s pobjedom, a njegove utakmice ponovno su <span style="font-weight: bold;">najposjećeniji sportski događaj</span> u Splitu. Valjda će povijest u svom ponavljanju izvući samo ono dobro za Hajduk jer za sedam dana dolazi gostovanje kod Dinama i izravna borba za prvu poziciju na tablici.

Hajduk je u nastavak sezone krenuo s pobjedom, a njegove utakmice ponovno su najposjećeniji sportski događaj u Splitu. Čak 12 000 gledatelja došlo je vidjeti što nosi, obično bolje, Hajdukovo proljeće. Najrazvikanije pojačanje, mladi Šibenčanin Ante Rukavina u igru je ušao u drugom poluvremenu, pozdravljen ovacijama s tribina no propustio je priliku da postigne pogodak.


Hajdukova igra? Možda je najbolji pokazatelj da su igrači ispraćeni s glasnim pljeskom na kraju oba poluvremena, a da je tijekom utakmice pljesak cijelog stadiona odzvanjao nekoliko puta. Tri puta zbog gola – prvo Bartolovićevog, a potom dva Bušićeva.


Torcida je navijanjem pratila cijelu utakmicu, a pred kraj začinila atmosferu pirotehnikom Na njihovo skandiranje "Uprava odlazi!", istočna tribina odgovorila je zvižducima. Torcida možda oprašta, ali izgleda da ne zaboravlja. U novom dijelu sezone sigurno će se često čuti nova, premijerno izvedena, Torcidina pjesma, a uskoro će na tribine ponovno doći i bubnjevi za koje su u pauzi natjecanja torcidaši prikupljali novac.


Na utakmici s Ferencvarošom u kojoj je Hajduk nakon 0:0, teškom mukom, na penale izborio nesretni dvoboj s Mallorcom, u teren je "utrčao" galeb… Na današnjoj utakmici je "utrčao" golub :) Sezona 05/06 od koje se puno očekivalo, s Ćirom na kormilu, započela je furiozno kao i ova polusezona. Tada je Osijek izgubio sa 6:0, no ubrzo je slijedila katastrofa s Debrecenom. Valjda će povijest u svom ponavljanju izvući samo ono dobro za Hajduk jer za sedam dana dolazi gostovanje kod Dinama i izravna borba za prvu poziciju na tablici.
Na samom kraju utakmice sa sjevero-istočne tribine zaorilo se "Jeben te Dinamo!" što je prihvatio cijeli stadion. A mi idemo u Zagreb - navijat za Hajduk, jebeš Dinamo! ;)

foto: Andrea