Smojina marenda

14_02_2007
Smojina marenda

Fotograf Boris Kragić odlučio je marendom u Pianino baru hotela Marjan obilježiti<span style="font-weight: bold;"> dan kada je prije 84 godine rođen Smoje</span>&hellip; Upravo je o ritualu marende splitski novinar, kroničar i satiričar pisao s posebnim žarom. Okupili su se mnogi prijatelji Smoje i njegove supruge Lepe.

"Da je znao kakav će cirkus - u gradu u kojem je i sam krojio cirkuski šator - izazvati desetak godina poslije svoje smrti - cijelu barufu sa spomenikom, častima i počastima koje su mu za života oduzete - mislim da Miljenko Smoje ne bi ni umro."

Boris Dežulović (iz pozivnice za "Smojinu marendu")



Fotograf Boris Kragić odlučio je marendom u Pianino baru hotela Marjan obilježiti dan kada je prije 84 godine rođen Smoje… Upravo je o ritualu marende splitski novinar, kroničar i satiričar pisao s posebnim žarom.



Okupili su se mnogi prijatelji Smoje i njegove supruge Lepe. Srdačno je dočekan i Boris Dvornik iako Lepa tvrdi da mu Smoje nikada ne bi oprostio ulazak u HDZ. Malnarova ekipa je sudjelovala u prigodnom programu i snimala materijal za "Night Mare Show", a na "stolu od marende" našle su se penete ala Smoje, lešo krumpir, tripice i kapljice vrhunskog vina.


Zanimljivo je kao je Lepa kazala da njezin pokojni suprug nije imao običaj jesti u jutarnjim satima, no Smojini prijatelji, pak, tvrde da je splitski kroničar volio marendavati, posebice tjesteninu s umakom od rajčica, ali da bi "pjat" sakrio od Lepe, ako bi slučajno naišla usred tog njegova rituala :)

napisala / foto: Andrea Weber