Krnje(val)

11_02_2007
Krnje(val)

Male maškare već obilaze portune, počela su pitanja "A kad su ove godine maškare?", razmišljanja "Šta ću bit ove godine...", najavljen je program ovogodišnjeg Krnjevala… Pa intenzivirajte razmišljanja, budite nešto maštovito, a ne neka isfurana baza tipa pionir ;)

Male maškare već obilaze portune, počela su pitanja "A kad su ove godine maškare?", razmišljanja "Šta ću bit ove godine...", najavljen je program ovogodišnjeg Krnjevala… Pa intezivirajte razmišljanja, budite nešto maštovito, a ne neka isfurana baza tipa pionir ;)

Taj utorak ove godine pada na 20. veljače… I sva splitska krnjevalska događanja svode se na taj jedan dan, točnije manje od pola tog dana :( Kažu neki da nema Rive pa da su zato maškare (samo) na Prokurativama?! A Peristil, Pjaca, Voćni trg, Marmontova, Srebrna vrata… Ništa.


Krnjeval 2005.

Program događanja
16:30 okupljanje dječjih maškara
17:00 gradonačelnik predaje ključeve
do 19:00 zabavni program

19:30 okupljanje maškara
19:45 početak izbora najboljih maski
20:00 Gustafi
21:00 šentenca
21:45 proglašenje najbolje skupne i pojedinačne maske
22:00 vraćanje ključeva gradonačelniku
do 00:00 Gustafi

Krnjeval 2006.

Osim jedinstve lokacije, novine su i besplatne krafne i fritule i zabrana ulaska nemaškaranim osobama u prostor maškarane zabave, a koja će stupit na snagu u 19 sati. Po prvi put se spominje i alternativa u slučaju kiše - Podrumi. Ufff, to bi tek moglo bit zanimljivo... Ovogodišnji organizator je Turistička zajednica, al' čisto sumnjam da opet neće teći bar malo Cukunske krvi. Ah, taj stari, ratni i poratni Cukunski Krnjeval…

Forumaši su se već informirali o ovogodišnjem Krnjevalu, još im samo preostaje smislit maske. Ka šta smo skupa napravili blagdanski album, pozivamo vas čitatelje da pomognete i u izradi krnjevalskog albuma - sve slike maškara, privatnih tuluma, javnih tuluma, dolazaka na vrata... sve šaljite na [email protected]. Ok, sramežljive nećemo potpisivat niti nickom ;)

I, još samo ovo: podsjetnik da u foto galeriji imate album prošlogodišnjeg Krnjevala i nešto skromniji podsjetnik na onaj 2005. godine.

napisao: Pile