2 dana, 10 bendova - Regius!

27_06_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Regius / Press
2 dana, 10 bendova - Regius!

Dva dana, deset bendova, tri zemlje zbroj je ovogodišnjeg izdanja festivala Regius koji će se održati 29. i 30. srpnja u Šibeniku i na kojem će, između ostalog, nastupati Elemental, M.O.R.T., Kawasaki 3P i Disciplin A Kitschme.

Dva dana, deset bendova, tri zemlje zbroj je ovogodišnjeg izdanja festivala Regius koji će se održati 29. i 30. srpnja na mjestu nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura TEF u Šibeniku i koji će na jednom mjestu okupiti imena kao što su Elemental, Kawasaki 3P, Kandžija i gole žene, M.O.R.T. i Disciplin A Kitschme.

Program po danima

U pomalo apokaliptičnu atmosferu festivalske lokacije stižu bendovi iz tri zemlje regije – Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, a po danima na Velikom stageu to izgleda ovako: u petak 29. srpnja nastupaju Teški osjećaji, Kandžija i gole žene, Disciplin A Kitschme, Kawasaki 3P i Chui a idućeg dana na pozornicu se penju Mnogi drugi, Sassja, Elemental, M.O.R.T. i Pullover.

Riječ je o bendovima koji promoviraju svoje najnovije studijske uratke, i to nastupima po najvećim festivalima u regiji, a u svoje promo turneje uvrstili su i šibenski Regius. Tako će legendarna Disciplin A Kitschme predstaviti album Opet, koji je dobio odlične ocjene i od publike i od kritike.

Novosti: Mali stage i putujuća kuhinja

Od ove godine, novost na Regiusu je i Mali stage rezerviran za DJ-jeve koji će nastupiti između bendova i na kraju festivalskog programa. Osim toga, Regius će dobiti i svoju tzv. chill zonu, za one koji požele odmoriti od skakanja u prvim redovima pred pozornicama uz ponudu hrane nadopunjene vegetarijanskim jelovnikom Riječana koji putuju po festivalima sa svojom putujućom kuhinjom.

Supertoon donosi vizualne animacije

Osim glazbenog programa, hrane i pića, tu je i VJ program u suradnji s festivalom Supertoon, zbog čijih će animiranih vizualizacija industrijski prostor poprimiti urbani festivalski štih u skladu s epitetom regionalnog festivala alternativne kulture.

Poziv volonterima

Regius ujedno objavljuje poziv svim zainteresiranim volonterima da se jave ukoliko žele pomoći pri realizaciji festivala, a prijaviti se mogu putem Facebook stranice Regiusa.