120 stipendija Grada Kaštela

26_10_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: freeimages.com
120 stipendija Grada Kaštela

Grad Kaštela raspisao je natječaj za dodjelu 120 učeničkih i studenstkih stipendija - za uspjeh i za one slabijeg socio-ekonomskog statusa. Rok za prijavu je 31. listopada.

Grad Kaštela raspisao je natječaj za dodjelu 120 stipendija kaštelanskim učenicima i studentima za školsku akademsku godinu 2016 /17. Putem natječaja dodijelit će se 60 stipendija za uspjeh, 20 učeničkih i 40 studentskih, te 60 stipendija prema socijalnom statusu, također 20 učeničkih i 40 studentskih.

Svi prijavljeni trebaju ispunjavati i sljedeće uvjete: da imaju prebivalište od najmanje 3 godina na području Grada Kaštela, da su državljani Republike Hrvatske te da nisu stariji od 26 godina. Iznos stipendije za učenike je 400 kuna mjesečno, a za studente 800 kuna mjesečno. Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 10 mjeseci, računajući od 1. rujna 2016. godine.

Stipendije za uspjeh


Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije za uspjeh u školi imaju učenici srednjih škola čiji prosjek ocjena za prethodne dvije godine školovanja nije manji od 4,5 (za učenike 2. godine računa se prosjek samo prethodne godine).

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije za uspjeh na fakultetu imaju redovni studenti (osim apsolvenata) koji ispunjavaju sljedeće uvjete: da prosjek ocjena za studente 1. godine preddiplomskog ili integriranog studija nije manji od 4,5 za prethodne dvije godine školovanja, da prosjek ocjena za studente viših godina studija za prethodne dvije godine studiranja nije manji od 4,0 (za studente 2. godine studija računa se prosjek samo prethodne godine), da su u prethodne dvije godine studiranja ostvarivali minimalno 50 ECTS bodova po godini studija.

Stipendije za učenike i studente slabijeg socio-ekonomskog statusa


Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije prema socijalnom statusu imaju učenici srednjih škola koji mogu priložiti potvrdu o socijalnom statusu i čiji prosjek ocjena za prethodne dvije godine školovanja nije manji od 4,0 (za učenike 2. godine računa se prosjek samo prethodne godine).

Što se studenata tiče, pravo sudjelovanja na natječaju imaju redovni studenti (osim apsolvenata) koji mogu priložiti potvrdu o socijalnom statusu i ispunjavaju sljedeće uvjete: da prosjek ocjena za studente 1. godine preddiplomskog ili integriranog studija nije manji od 4,0 za prethodne dvije godine školovanja,
da prosjek ocjena za studente viših godina studija za prethodne dvije godine studiranja nije manji od 3,5 (za studente 2. godine studija računa se prosjek samo prethodne godine), da su u prethodne dvije godine studiranja ostvarivali minimalno 50 ECTS bodova po godini studija.

Rok za prijavu: 31. listopada 2016.

Više informacija i prijavni obrazac dostupni su na službenoj stranici Grada Kaštela.