Carlov Blues Weekend

24_10_2012 / 02:21h
Carlov Blues Weekend

Tradicionalni Splitski Blues Weekend održat će se u svom dvanaestom izdanju od 02. do 04. studenoga u Legends baru na Bačvicama te će u potpunosti biti posvećen Carlu Reuteru...

Tradicionalni Splitski Blues Weekend održat će se u svom dvanaestom izdanju od 02. do 04. studenoga u Legends baru na Bačvicama te će u potpunosti biti posvećen Carlu Reuteru, prije godinu dana preminulom splitskom glazbeniku sa britanskom putovnicom.

Carl je redovito nastupao na Blues Weekendima, a sa splitskim Harpoon Blues Bandom napravio je priznat i hvaljen album Blues on vol. 1 & 2. Nastanak novog albuma prekinula je Carlova iznenadna smrt.

Prvu večer na kojoj će nastupiti Harpoon Blues Band, Dudlashi, Split Blues Selection, Black Cat Bone i Peco Petej & New Blues Power otvorit će Carlova udovica Mejrema Reuter. U subotu će se na pozornici izmijeniti The Sign, La Grange (ZZ Top Tribute), Two for blues te IN3G. Posljednja, treća večer osmišljena je prema Carlovim željama - kao tipični Irish wake; uz projekcije foto albuma, pjesmu, šalu i prisjećanja o zgodama iz njihovog zajedničkog života. O Carlu će pričati i pjevati Mejrema Reuter uz pratnju njegovog Harpoon Blues banda.

Za vrijeme trajanja Blues Weekenda bit će priređena i izložba portreta pod nazivom Sound of silence splitskog fotografa Roberta Žegarca koja je nastala tijekom prošle koncertne sezone u Legends Baru.