Ocijeni: + -

Zašto nema pokaznih za sve studente?

Zašto Promet Split nema opciju pokaznih karata za izvanredne studente?

Izvanredni studenti nemaju nikakva studentska prava, pa imaju višestruko veće troškove življenja u Splitu (stanarina, režije, hrana) i onda se događa situacija da nemaju nikakve primjerene opcije za pokaznu kartu da im bar malo ublaži trošak. Na upit službenice dobila sam informaciju da se može koristiti opcija pokaz za građane i nezaposlene i onda tu dolazi do dodatnih troškova i nepotrebne papirologije. Moj bi prijedlog bio da se uz umirovljenike i nezaposlene doda kategorija izvanredni student i da pokaz bude cijena kao njihov 143 kn, što je više nego duplo od redovnih, i od dokumentacije da budu dovoljne potvrda o boravištu i potvrda s fakulteta da se izvanredno studira, i tu bi se problem lako riješio i puno ljudi koji izvanredno studiraju bili bi pošteđeni pješačenja po Splitu jer postoje i za njih predavanja na fakultetu i izvanredne aktivnosti na koje se isto mogu uključiti.

Pitali smo:
 
Ocijeni: + -

Izvanredni studenti - pokazne za nezaposlene

Odgovor smo dobili od gospodina Dinka Radića iz Prometa d.o.o. te ga ovdje u cijelosti prenosimo.
Pravo na povlašteni prijevoz imaju redovni učenici i studenti. Ova kategorija putnika koristi pokaznu kartu i zone po cijeni od 130,00 kn. Zahvaljujući sufinanciranju od Ministarstva znanosti, Grada Splita i Sveučilišta u Splitu, redovni studenti splitskog Sveučilišta koji imaju prebivalište ili boravište u Splitu plaćaju 69,00 kn jer ostatak plaćaju navedene institucije. 
Izvanredni studenti ne ostvaruju pravo na gore navedene vrste karata, ali mogu koristiti druge povlaštene karte, a to je prije svega pokazna karta za nezaposlene. Izvanredni studenti su ili zaposleni ili nezaposleni. Ako su nezaposleni, moraju donijeti potvrdu od zavoda za zapošljavanje i dobit će pokaznu kartu koja je zavisno od zone veća za 10,00 kn do 15, 00 kn od studentsko-učeničke. Ni redovni studenti izvan grada Splita ne mogu koristiti studentske karte i zone u iznosu od 69,00 kn jer nemaju prebivalište ili boravište u Splitu.

Odgovorio: Promet Split d.o.o., dana: 24/3/2014.
Čekali smo: 7 dana
 
Potpuno novi Žugaj! - za sve žugatore