Ocijeni: + -

Taxi usluge u Splitu

Službi za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, odnosno pročelnici Željki Kerum uputili smo pitanja vezana za taxi usluge u Splitu. Konkretno, zašto u Splitu ne postoji više pružatelja taxi usluga te zašto taxi usluge u Splitu nisu u skladu s taxi uslugama u drugim gradovima u smislu pristupačnije cijene usluga, unificiranog izgleda taxi vozila, istaknutih cjenika usluga na stajalištima i u vozilima i slično. Napomenuli smo da je taxi prijevoz velikom broju građana nedostupan zbog visokih cijena, pogotovo mladima. Iskoristili smo priliku da iskažemo stav kako bi niže cijene taxi usluga bile korak ka sigurnijim cestama u noćnim satima, ali i većem prometu u taxi poslovanju te za razmatranje ponudili ideju o fiksnoj cijeni prijevoza na području grada.

 
Ocijeni: + -

Od 2011. svako će taxi vozilo biti bijelo

Grad Split je regulirao taksi usluge u Odluci o autotaksi prijevozu osoba objavljenom u Službenom glasniku Grada Splita br. 15/08 čime su definirana pitanja cijene taksi usluga, izgleda vozila, ponašanja vozača i slično.

Do 01. siječnja 2011. svi taksisti moraju uskladiti boju vozila (bijela), a upravo je u tijeku obnova horizontalne i vertiklane signalizacije na stajalištima te će biti postavljene ploče s cjenicima. Trenutno u gradu djeluje 97 koncesionara i brojka se neće povećavati do početka poslovanja novih hotela. Cijena usluge (start 20 kn, kilometar 10 kn) nije se mijenjala već više od 5 godina te je ista za dnevni i noćni prijevoz.

Odgovorio: Grad Split - Služba za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, dana: 6/11/2009.
Čekali smo: 11 dana
 
Potpuno novi Žugaj! - za sve žugatore