Ocijeni: + -

Stavite čvršće kante na Marangunićevo šetalište!

Na adresu Ustanove za upravljanje park šumom Marjan uputili smo pitanje postoji li mogućnost postavljanja otpornijih-čvršćih kanti za smeće jer se kante postavljene na Marangunićevom šetalištu vrlo često uništavaju i oštećuju pa tako nisu na raspolaganju građanima.

 
Ocijeni: + -

Nije lako učvrstiti, ali pokušat ćemo - opet

- Problem radi kojeg nam se javljate, dobro nam je poznat i već neko vrijeme pokušavamo pronaći način kako ga riješiti.

Ovog proljeća postavljeno je u park-šumi Marjan dvadeset novih kanti za otpatke, od kojih je do sada uništeno devet. Dio njih se nalazio i na Marangunićevom šetalištu. Problem na ovoj dionici je što se kante uništavaju uglavnom tijekom noćnih sati, ali i u tome što na ovom dijelu ne postoji način da se kante, bilo one željezne ili drvene, pričvrste za čvrstu podlogu kako bi se otežalo njihovo uništavanje.

Svake godine planiramo određena sredstva za obnovu urbane opreme koja su nalazi u park-šumi, jer se ona ponavljano uništava, pa su na meti osim kanti također i klupe i drveni putokazi. U idućoj akciji obnove, pokušat ćemo pronaći što dugotrajnije i kvalitetnije rješenje montiranja kanti kako bi onemogućili njihovo devastiranje – odgovorio nam je Mate Kosović, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan.

Odgovorio: Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan, dana: 11/12/2012.
Čekali smo: 6 dana
 
Potpuno novi Žugaj! - za sve žugatore