Ocijeni: + -

Opet o garažama na Pujankama!

Pavu Zaninovića, pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo pitali smo tko je, na temelju čega i kada Hvidri d.o.o dodijelio koncesiju za dio garaža na području GK Pujanke te zašto koncesionar nije naveden u Pregledu dodijeljenih koncesija na službenim stanicama Grada Splita.

Također, pitali smo ga i kada će biti raspisan novi natječaj i mogu li stanari sami upravljati svojim garažama kao stanari Tijardovićeve 2-8 i Tijardovićeve 10-16.

Isto pitanje već smo postavili u srpnju 2011. godine, no nismo dobili odgovor.

 
Ocijeni: + -

Hvidrine su do 2015., razgovarajmo!

Milivoj Marušić iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo ponudio nam je usmeno objašnjenje te opširan pisani odgovor koji donosimo u nastavku. Pojasnio je da je HVIDRA za četiri natkrivena parkirališta (garaže) na Pujankama dobila koncesiju na temelju natječaja provedenog 1995. godine, a temeljem aneksa ugovora potpisanih 2011. koncesije su produžene do 2015. godine. Objasnio je da preostala dva natkrivena parkirališta na Pujankama stanari koriste bez pravne osnove, no da nadležne službe ne reagiraju iako im je slučaj prijavljen još 1995. godine.

Grad Split koncesiju može dodijeliti vlastitim trgovačkim društvima (Promet, Splitska obala, Bačvice plaža), HVIDRA-i ili nekom drugom koncesionaru koji je registrirani pravni subjekti za djelatnost uređenja i održavanja prometa u mirovanju.

Izrazio je nadu da će problemi biti riješeni te zainteresirane građane pozvao na dijalog.


Zaprimljeni pisani odgovor:

Na postavljena pitanja, odgovaramo:

  1. Grad Split je na temelju provedenog javnog natječaja, Zaključkom Gradskog poglavarstva od 4.2.1995. godine, dodijelio tvrtki HVIDRA d.o.o. Split organizaciju naplate parkiranja i upravljanja te održavanja izgrađenih 6 natkrivenih javnih parkirališta („javne garaže“) u stambenom naselju Pujanke.

  2. Sklopljeni ugovori su produžavani, a važeći ugovori - Aneksi VII potpisani dana 6.7.2011. godine na snazi su do 6.7.2015. godine.

  3. U ugovornom korištenju su 4 natkrita parkirališta (Zagorski put-212 zatvorenih parkirnih mjesta, Pujanke I-136, PMPujanke II-106 PM, Domovinskog rata-Pujanke-96 PM. Krovne otvorene parkirne površine se slobodno koriste.

  4. 2 natkrita parkirališta Tijardovićeva I-62 PM i Tijardovićeva II-136 PM nisu pod organiziranim korištenjem, već se koriste samostalno od strane stanara. Uzurpacija prijavljena nadležnim službama tijekom 1995. i 1996. godine - bez efekata i preuzimanja posjeda.

  5. Prema Odluci o javnim parkiralištima, upravljanje javnim parkiralištima i javnim garažama ,dodjeljuje se vlastitim trgovačkim društvima („Promet“ „Splitska obala“,“Bačvice plaža“), HVIDRA-i ili koncesionaru, po provedenom postupku koncesioniranja. Koncesionari moraju biti registrirani pravni subjekti za djelatnost uređenja i održavanja prometa u mirovanju.

  6. U očekivanju zajedničkog razrješenja problema zakonitog i funkcionalnog korištenja i upravljanja predmetna 2 javna natkrita parkirališta u Tijardovićevoj ulici, lijepo pozdravljamo i pozivamo na neposredan pristup zainteresiranih građana odnosno pravnih subjekata.

Grad Split, Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo, Odsjek za održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, Pododsjek za nadzor i koordinaciju komunalnih poduzeća i pravnih propisa - Milivoj Marušić dipl.pravnik.

Odgovorio: Grad Split - Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo, dana: 6/7/2012.
Čekali smo: 1 dan
 
Potpuno novi Žugaj! - za sve žugatore