Ocijeni: + -

Plaža je za pse, ali i nudiste!?

Esmu Kalembu, Voditeljicu odsjeka za redarstvo pri Upravnom odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo, upoznali smo sa problemom da je za prvu cjelodnevnu plažu za pse određen zapadni dio plaže Kašuni na kojem se već godinama kupaju nudisti te smo je pitali postoji li mogućnost da se zabranama ili drugim mjerama omogući da se obitelji s djecom nesmetano kupaju sa svojim ljubimcima, bez nazočnosti nudista.

Esma Kalemba odgovorila nam je da upit nije u nadležnosti Odsjeka za redarstvo te da je isti uputila Odsjeku za održavanje grada Splita.

 
Ocijeni: + -

Proslijedili smo Odsjeku za održavanje

Esma Kalemba odgovorila nam je da upit nije u nadležnosti Odsjeka za redarstvo te da je isti uputila Odsjeku za održavanje grada Splita.

Odgovorio: Grad Split - Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo, dana: 22/8/2012.
Čekali smo: 1 dan
 
Ocijeni: + -

Jasno je da su za pse, a ne za nudiste!

Josip Bauk iz Odsjeka za održavanje naveo je članke, odluke i zaključke prema kojima su od 18. srpnja 2012. godine sjeverozapadni dio uvale Kašjuni i prostor Lumbarda ispod Pazdigrada određeni kao prostori na kojima se od 7 do 22 sata mogu kupati i voditi psi bez uzice. Naveo je i da su navedene plaže označene propisanim znakom te da je - jasno da su plaže definirane kao plaže za kupanje pasa, a ne nudista.

Sukladno odgovoru, podsjetili smo da je postavljeni znak na Kašjunima prebojan prvog dana i da ga nudisti ignoriraju pa smo ponovno upitali – što vlasnici pasa mogu učini kako bi nudisti poštivali citirane članke, odluke i zaključke te postavljene znakove.

Odgovorio: Grad Split - Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo, dana: 23/8/2012.
Čekali smo: 0 dana
 
Ocijeni: + -

Ne znamo kako odvojiti nudiste

 - Ne znamo da postoji nekakva zakonska odredba za kažnjavanje ikoga tko se kupa na navedenim plažama jer su ove plaže isto kao i plaže za osobe s invaliditetom samo prilagođene za određenu grupu ljudi, u ovom slučaju vlasnike pasa, što znači prvenstveno je namijenjena njima, ali isto tako može se njome koristiti svaki drugi građanin, kojemu ne smeta da se kupa zajedno s psima – odgovorio nam je Josip Bauk.

Odgovorio: Grad Split - Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo, dana: 28/8/2012.
Čekali smo: 5 dana
 
Potpuno novi Žugaj! - za sve žugatore