Ocijeni: + -

Nepropisno parkiranje

 Zbog čega policijski službenici ne kažnjavaju osobe koje se parkiraju na autobusnim stajalistima ili ne anganžiraju pauk? Naime, u Dubrovačkoj ulici, na primjer, iz smjera KBC Split na svim stajalištima stoje parkirana vozila, dok su vlasnici u pravilu u kafiću, a policajci i pauk prolaze bez reakcije, a onda kažnjavaju i uklanjaju aute na mjestima na kojima se izravno ne ugrožava sigurnost prometa.

 
Ocijeni: + -

Problem se kontinuirano rješava

Na pitanje je odgovorio načelnik Postaje Milan Draženović te u tekstu koji slijedi prenosimo njegov odgovor.

Svjesni smo problema nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na autobusnim stajalištima, ne samo na kolniku Dubrovačke ulice, već i na svim autobusnim stajalištima na području Grada Splita. U cilju rješavanja tog problema, od strane policijskih službenika Postaje prometne policije Split tijekom 2013. godine kontinuirano su se provodile preventivno-represivne akcije u kojima su osim policijskih službenika bila angažirana i specijalna vozila "pauk". 

Prioritet je premještanje i sankcioniranje nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila na svim autobusnim stajalištima, mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom i pješačkim zonama.

Ne stoji tvrdnja da policijski službenici ne kažnjavaju osobe koje se nepropisno parkiraju. Tijekom 2013. sankcionirali su 12 300 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na području Grada, ili u prosjeku 23 prekršaja dnevno, odnosno 120% više nego u 2012. godini.

Također, u siječnju 2014. do današnjeg dana ukupno je sankcionirano 635 prekršaja, a s autobusnih stajališta "pauk" je uklonio 294 vozila.

Zahvaljujemo se na upitu i ukazanom povjerenju u cilju rješavanja problema zaustavljanja i parkiranja vozila na području Grada Splita, a policijski službenici Postaje prometne policije Split i ubuduće će kontinuirano raditi po tom pitanju, sve u cilju sigurnog i protočnijeg odvijanja prometa i veće sigurnosti svih sudionika u prometu.

Odgovorio: Postaja prometne policije u Splitu, dana: 30/1/2014.
Čekali smo: 0 dana
 
Potpuno novi Žugaj! - za sve žugatore