Ocijeni: + -

Može li se očistiti smeće uz prugu?

Hrvatske željeznice pitali smo može li se redovitije uklanjati smeće uz željezničku prugu, barem u turističkoj sezoni, a naročito na kraju pruge na splitskom kolodvoru te na ulazu u željeznički tunel u Kopilici gdje već par godina stoji odbačen namještaj?

 
Ocijeni: + -

Čistimo, ali stalno odlažu novo smeće

Zdenka Francetić, rukovoditeljica Odjela za komunikacije HŽ Infrastruktura d.o.o., odgovorila nam je da prostore kolodvora Split tijekom cijele godine redovito čisti tvrtka Čišćenja i njega putničkih vagona d.o.o., a po potrebi obavljaju se i izvanredna čišćenja.

U srpnju 2010. i ožujku 2011. godine prikupljeno je više desetaka velikih vreća smeća skupljenog na rubnim dijelovima kolodvora, a nekoliko kontejnera smeća odvezeno je i u akciji čišćenja tijekom ožujka i travnja 2011. godine kada je šef kolodvora Split Predgrađe angažirao gradske tvrtke Parkovi i nasadi i Čistoća na istočnom dijelu kolodvora uz gradski predio Bačvice. Sekcija za održavanje pruga Split također je početkom ove godine po nalogu Inspekcije zaštite od požara obavila uklanjanje i čišćenju raslinja s južne strane kolodvora Split.

Na kraju dopisa rukovoditeljica Odjela za komunikacije upozorila je i na nužnost promjena navika neodgovornih pojedinaca koji konstantno odlažu smeće na spomenutim lokacijama.

Odgovorio: Hrvatske Željeznice Holding d.o.o - Kolodvor Split, dana: 11/7/2011.
Čekali smo: 13 dana
 
Potpuno novi Žugaj! - za sve žugatore