Ocijeni pitanje: + -

Kako se biraju zastupnici u Europskom parlamentu?

U brošuri "100 pitanja o europskim integracijama“ u izdanju Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija potražili smo odgovor na pitanje - kako se biraju zastupnici u Europskom parlamentu.

 
Ocijeni odgovor: + -

Izborima u svakoj članici

Zastupnici u Europskom parlamentu biraju se – još od 1979. godine – izravnim glasovanjem građana zemalja članica, izbornim procedurama koje se razlikuju od zemlje do zemlje članice, a broj zastupnika koji se biraju u pojedinoj zemlji razmjeran je broju građana, odnosno birača u njoj. 

 


Info zona uslugu servisa Pitaj! nudi na načelu povjerljivosti i anonimnosti. Čak i kada kao korisnik/ca dopustiš objavu pitanja i odgovora, jamči ti se maksimalna anonimnost. Sadržaj pitanja, bez podataka o imenu, prezimenu, broju mobitela i e-mail adresi, Info zona može proslijediti trećoj strani isključivo s ciljem traženje odgovora na tvoje postavljeno pitanje. Korisnici servisa Pitaj! nisu obavezni pri postavljanju pitanja upisati pravo ime i prezime ni broj mobitela i e-mail adresu, no Info zona će s eventualno upisanim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.