Ocijeni pitanje: + -

Što će za posao tražiti i nuditi Šveđani?

- Koje dokumente trebamo prevesti da bi mogli tražiti posao u Švedskoj nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju i postoje li pouzdane informacije o tome kako će se Švedska odnositi prema državljanima Republike Hrvatske koji traže posao u Švedskoj netom po ulasku RH u EU? – pitanje je koje smo proslijedili Migracijskom informacijskom centru Split pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

 
Ocijeni odgovor: + -

Još ne znamo, ali pogledajte link

- Za sada još nemamo potpuno pouzdane informacije kako će se Švedska postaviti prema RH, odnosno hoće li uvesti tranzicijsko razdoblje (početne dvije godine)
Više bi trebali znati nakon 01.07.2013. kada RH službeno postane država članica EU.

Za priznavanje stranih kvalifikacija u Švedskoj je nadležna institucija Högskoleverket (Swedish National Agency for Higher Education).

Na stranicama te institucije www.hsv.se možete pronaći sve detaljne informacije vezane uz priznavanje stranih kvalifikacija, kao i listu reguliranih profesija za koje je potrebno pokrenuti službeni proces priznavanja stranih kvalifikacija -  odgovorio je Matko Gović, Stručni savjetnik za zapošljavanje pri HZZ-u.

 


Info zona uslugu servisa Pitaj! nudi na načelu povjerljivosti i anonimnosti. Čak i kada kao korisnik/ca dopustiš objavu pitanja i odgovora, jamči ti se maksimalna anonimnost. Sadržaj pitanja, bez podataka o imenu, prezimenu, broju mobitela i e-mail adresi, Info zona može proslijediti trećoj strani isključivo s ciljem traženje odgovora na tvoje postavljeno pitanje. Korisnici servisa Pitaj! nisu obavezni pri postavljanju pitanja upisati pravo ime i prezime ni broj mobitela i e-mail adresu, no Info zona će s eventualno upisanim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.