Ocijeni pitanje: + -

Studiranje u inozemstvu: odakle početi?

Zanima me studiranje u inozemstvu, odakle da počnem istraživati mogućnosti?

Pitali smo:
 
Ocijeni odgovor: + -

Studiranje u inozemstvu - gdje početi

Za početak više informacija o studiranju u iozmestvu možeš naći na Internetu. Stranice Instituta za razvoj obrazovanja jako su korisne i sadrže linkove stranica krovnih institucija koje se bave visokim obrazovanjem u pojedinim zemljama preko kojih možete saznati više o visokoobrazovnim sustavima i mogućnostima studiranja u drugim državama, pretraživati sveučilišta i studijske programe te programe financijske pomoći za studij. Sve te informacije nalaze se na iro.hr. Institut za razvoj obrazovanja je sveobuhvatan, korisnički usmjeren centar za obrazovno savjetovanje u Hrvatskoj koji nudi usluge besplatnog stručnog obrazovnog savjetovanja o studijskim mogućnostima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ako vas zanima studiranje u Velikoj Britaniji, možete se obratiti Uniworldu, obrazovnom, savjetodavnom centru u Hrvatskoj koji isključivo surađuje s britanskim sveučilištima.
Više informacija na uniworld.hr. Osnovna djelatnost im je besplatno savjetovanje za učenike koji se prijavljuju na britanska sveučilišta preko UniWorlda.

Osim ovoga, možete se javiti i organizaciji BHV Education koja se bavi savjetovanjem i upućivanjem mladih na različite obrazovne programe u inozemstvu. Osim studiranja, preko njih mladi mogu ići učiti jezik u inozemstvu, na srednjoškolske razmjene i sudjelovati u programima učenja kroz rad.

Odgovorio: Info zona, dana: 8/7/2019
 


Info zona uslugu servisa Pitaj! nudi na načelu povjerljivosti i anonimnosti. Čak i kada kao korisnik/ca dopustiš objavu pitanja i odgovora, jamči ti se maksimalna anonimnost. Sadržaj pitanja, bez podataka o imenu, prezimenu, broju mobitela i e-mail adresi, Info zona može proslijediti trećoj strani isključivo s ciljem traženje odgovora na tvoje postavljeno pitanje. Korisnici servisa Pitaj! nisu obavezni pri postavljanju pitanja upisati pravo ime i prezime ni broj mobitela i e-mail adresu, no Info zona će s eventualno upisanim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.