Ocijeni pitanje: + -

Školarina u EU

Želio bih studirati u Njemačkoj, ali su mi na sveučilištu kojem sam se obratio rekli da moram platiti školarinu. Nisu li državljani svih država članica EU-a koji studiraju u drugoj državi članici oslobođeni plaćanja školarine?

Pitali smo:
 
Ocijeni odgovor: + -

Ako državljani zemlje plaćaju, plaćate i vi.

Niste oslobođeni plaćanja školarine na temelju zakonodavstva EU-a. Zakonodavstvom EU-a propisano je da se prema vama treba postupati jednako kao prema državljaninima zemlje u kojoj želite studirati. Stoga, ako njemački studenti moraju platiti školarinu, morate je platiti i vi.

Odgovorio: Info zona, dana: 10/1/2020
 


Info zona uslugu servisa Pitaj! nudi na načelu povjerljivosti i anonimnosti. Čak i kada kao korisnik/ca dopustiš objavu pitanja i odgovora, jamči ti se maksimalna anonimnost. Sadržaj pitanja, bez podataka o imenu, prezimenu, broju mobitela i e-mail adresi, Info zona može proslijediti trećoj strani isključivo s ciljem traženje odgovora na tvoje postavljeno pitanje. Korisnici servisa Pitaj! nisu obavezni pri postavljanju pitanja upisati pravo ime i prezime ni broj mobitela i e-mail adresu, no Info zona će s eventualno upisanim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.