Ocijeni pitanje: + -

Roaming - EU

Odlazim u Mađarsku, gdje ću raditi šest mjeseci. Mogu li se koristiti svojim mobilnim telefonom dok sam tamo? Smatra li se to i dalje roamingom odnosno hoću li morati dodatno platiti za pozive, poruke i podatke?

Pitali smo:
 
Ocijeni odgovor: + -

Sve isto kao i kod kuće dok ne dođe poruka mobilnog operatera...

Budući da ćete u Mađarskoj provesti šest mjeseci, trebali biste razmisliti o kupnji mađarske SIM kartice. Opće je pravilo da tijekom putovanja u EU-u pozive, poruke i podatkovne usluge plaćate po domaćim cijenama dok god provodite više vremena kod kuće nego u inozemstvu ili se svojim mobilnim telefonom koristite više kod kuće nego u inozemstvu. Ako ste u tom vremenskom razdoblju bili više u drugoj državi EU-a nego u svojoj matičnoj zemlji te ako ste se mobilnim uslugama koristili više u drugoj državi EU-a nego u svojoj matičnoj zemlji, vaš vam se mobilni operator može obratiti i obavijestiti vas da će se na vas, nastavite li boraviti u inozemstvu, početi primjenjivati naknade za roaming.

Odgovorio: Info zona, dana: 10/1/2020
 


Info zona uslugu servisa Pitaj! nudi na načelu povjerljivosti i anonimnosti. Čak i kada kao korisnik/ca dopustiš objavu pitanja i odgovora, jamči ti se maksimalna anonimnost. Sadržaj pitanja, bez podataka o imenu, prezimenu, broju mobitela i e-mail adresi, Info zona može proslijediti trećoj strani isključivo s ciljem traženje odgovora na tvoje postavljeno pitanje. Korisnici servisa Pitaj! nisu obavezni pri postavljanju pitanja upisati pravo ime i prezime ni broj mobitela i e-mail adresu, no Info zona će s eventualno upisanim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.