Ocijeni pitanje: + -

Regionalizacija Hrvatske

U medijima čitamo i slušamo o podijeli Hrvatske na dvije statističke regije- Kontinentalnu i Jadransku Hrvatsku. Ono što mene zanima je hoće li će te regije, ukoliko se ostvari ta ideja, imati svoja administrativna sjedišta i, ako da, koji gradovi će to biti i na temelju čega će se donijeti ta odluka?

 
Ocijeni odgovor: + -

Statistika i administracija

Republika Hrvatska je podijeljena na dvije statističke regije za potrebe korištenja financijskih sredstava iz pretpristupnog fonda Europske unije odnosno kasnijeg korištenje sredstava iz Kohezijskog i strukturnih fondova Unije.

Dakle, radi se o statističkoj a ne administrativnoj podjeli Hrvatske na dvije regije – Kontinentalnu i Jadransku Hrvatsku. Kako nije riječ o novom administrativnom ustroju Hrvatske, ove statističke regije neće imati svoja sjedišta.

 


Info zona uslugu servisa Pitaj! nudi na načelu povjerljivosti i anonimnosti. Čak i kada kao korisnik/ca dopustiš objavu pitanja i odgovora, jamči ti se maksimalna anonimnost. Sadržaj pitanja, bez podataka o imenu, prezimenu, broju mobitela i e-mail adresi, Info zona može proslijediti trećoj strani isključivo s ciljem traženje odgovora na tvoje postavljeno pitanje. Korisnici servisa Pitaj! nisu obavezni pri postavljanju pitanja upisati pravo ime i prezime ni broj mobitela i e-mail adresu, no Info zona će s eventualno upisanim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.