Ocijeni pitanje: + -

Promjena imena?

Kako mogu promijeniti ime?

Pitali smo:
 
Ocijeni odgovor: + -

Par dokumenata i u nadležni ured državne uprave u županiji...

Zahtjev za promjenu osobnog imena podnosi se nadležnom uredu državne uprave u županiji prema mjestu prebivališta. Dokumenti potrebni za promjenu su: zahtjev i uvjerenje suda da se protiv vas ne vodi kazneni postupak.

Promjena osobnog imena neće se odobriti: ako se predloženim osobnim imenom vrijeđaju i ugrožavaju prava i slobode drugih ljudi, pravni poredak i javni moral; ako predloženo osobno ime ne predstavlja osobno ime; osobi protiv koje se vodi kazneni postupak zbog kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti.

Odgovorio: Info zona, dana: 16/1/2020
 


Info zona uslugu servisa Pitaj! nudi na načelu povjerljivosti i anonimnosti. Čak i kada kao korisnik/ca dopustiš objavu pitanja i odgovora, jamči ti se maksimalna anonimnost. Sadržaj pitanja, bez podataka o imenu, prezimenu, broju mobitela i e-mail adresi, Info zona može proslijediti trećoj strani isključivo s ciljem traženje odgovora na tvoje postavljeno pitanje. Korisnici servisa Pitaj! nisu obavezni pri postavljanju pitanja upisati pravo ime i prezime ni broj mobitela i e-mail adresu, no Info zona će s eventualno upisanim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.