Ocijeni pitanje: + -

Imaju li naši studenti sva prava studiranja u EU?

U brošuri "100 pitanja o europskim integracijama“ u izdanju Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija potražili smo odgovor na pitanje - dobivaju li studenti iz Hrvatske njenim ulaskom u Europsku uniju sva prava studiranja u bilo kojoj zemlji Unije.

 
Ocijeni odgovor: + -

Isti uvjeti kao državljani članice!

Ulaskom u EU studenti će, kao i sada, imati pravo studirati u bilo kojoj državi članici Unije, no njihov će se status ulaskom u EU znatno poboljšati. Priključivanjem EU hrvatski će studenti imati pravo studirati na sveučilištima država članica po istim uvijetima po kojima studiraju studenti državljani te države članice. To uključuje i jednake troškove studiranja te jednake tretmane pri upisu na sveučilište. 

 


Info zona uslugu servisa Pitaj! nudi na načelu povjerljivosti i anonimnosti. Čak i kada kao korisnik/ca dopustiš objavu pitanja i odgovora, jamči ti se maksimalna anonimnost. Sadržaj pitanja, bez podataka o imenu, prezimenu, broju mobitela i e-mail adresi, Info zona može proslijediti trećoj strani isključivo s ciljem traženje odgovora na tvoje postavljeno pitanje. Korisnici servisa Pitaj! nisu obavezni pri postavljanju pitanja upisati pravo ime i prezime ni broj mobitela i e-mail adresu, no Info zona će s eventualno upisanim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.