Ocijeni pitanje: + -

Potpora za samozapošljavanje -

Imala sam registrirani obrt prije nekoliko godina. Mogu li koristiti potporu za samozapošljavanje?

Pitali smo:
 
Ocijeni odgovor: + -

Korištenje potpore za samozapošljavanje

Potporu za samozapošljavanje mogu koristiti nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Zavoda koje su prošle aktivnosti vezane uz samozapošljavanje u suradnji sa savjetnikom za samozapošljavanje, nezaposlene osobe koje odluče pokrenuti vlastiti posao udruživanjem, poslovni subjekt koji je već ostvario potporu za samozapošljavanje i čije su ugovorne obveze istekle, te je dokazao da je ispunio sve obveze prema Zavodu, a ukoliko planira proširenje poslovanja (vrijedi za Potpore za proširenje poslovanja).

Osobe koje su prije imale registrirani obrt uz osnovnu dokumentaciju moraju predati i potvrdu o stanju nepodmirenih obveza po osnovi poreza i doprinosa na dan podnošenja zahtjeva, ne starija od 30 dana, ovjerena na Poreznoj upravi ili Izvadak iz registra trgovačkog suda (za trgovačka društva). Više informacija o obavezama i pravima korisnika ove potpore možete naći na stranici mjere.hr.

Odgovorio: Info zona, dana: 18/7/2019
 


Info zona uslugu servisa Pitaj! nudi na načelu povjerljivosti i anonimnosti. Čak i kada kao korisnik/ca dopustiš objavu pitanja i odgovora, jamči ti se maksimalna anonimnost. Sadržaj pitanja, bez podataka o imenu, prezimenu, broju mobitela i e-mail adresi, Info zona može proslijediti trećoj strani isključivo s ciljem traženje odgovora na tvoje postavljeno pitanje. Korisnici servisa Pitaj! nisu obavezni pri postavljanju pitanja upisati pravo ime i prezime ni broj mobitela i e-mail adresu, no Info zona će s eventualno upisanim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.