Ocijeni pitanje: + -

Obnova vozačke dozvole?

Kada bih trebao obnoviti vozačku dozvolu?

Pitali smo:
 
Ocijeni odgovor: + -

Rok važenja - deset godina, a obnova u policijskoj upravi ili putem sustava e-Građani.

Vozačka dozvola za upravljanje vozilima AM, A1, A2, A, B, BE, F i G kategorije izdaje se s rokom važenja od deset godina, kao i dozvola za upravljanje vozilima instruktoru vožnje i vozaču B kategorije koji upravlja vozilom u profesionalne svrhe. Dozvola za upravljanje vozilima C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE i H kategorije izdaje se s rokom važenja od pet godina.

Vozačku dozvolu izdanu u redovnom postupku preuzimate u policijskoj upravi ili postaji u kojoj ste podnijeli zahtjev za izdavanje vozačke dozvole. Također, ukoliko imate e-osobnu iskaznicu s identifikacijskim i potpisnim certifikatom, možete podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole putem sustava e-Građani.

Odgovorio: Info zona, dana: 23/12/2019
 


Info zona uslugu servisa Pitaj! nudi na načelu povjerljivosti i anonimnosti. Čak i kada kao korisnik/ca dopustiš objavu pitanja i odgovora, jamči ti se maksimalna anonimnost. Sadržaj pitanja, bez podataka o imenu, prezimenu, broju mobitela i e-mail adresi, Info zona može proslijediti trećoj strani isključivo s ciljem traženje odgovora na tvoje postavljeno pitanje. Korisnici servisa Pitaj! nisu obavezni pri postavljanju pitanja upisati pravo ime i prezime ni broj mobitela i e-mail adresu, no Info zona će s eventualno upisanim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.