Ocijeni pitanje: + -

Ja bi se vratila u Švedsku!

Frizerka rođena u Švedskoj sada živi u Hrvatskoj te je zanima može li se vratiti u zemlju rođenja, pronaći posao te učiti jezik.

Pitali smo:
 
Ocijeni odgovor: + -

Kreni od EURES-a!

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju na raspolaganju su nam usluge EURES servisa te se možete obratiti djelatnicima i savjetnicima koji su stručni da vam ponude konkretan odgovor.

O EURES servisu:

Na EURES portalu http://www.eures.europa.eu uz pomoć alata za pretraživanje, kao i mreže od preko 850 EURES savjetnika koji su Vam spremni pomoći, možete pronaći relevantne informacije o mobilnosti radnika, informacije koje se odnose na radna mjesta u 31 europskoj zemlji, registrirati besplatni korisnički račun te kreirati vlastiti životopis koji će biti vidljiv svim EURES registriranim poslodavcima i EURES savjetnicima koji pomažu poslodavcima pronaći prave kandidate. Nadalje, dio portala posvećen uvjetima rada i života može vas dobro upoznati sa trenutnim stanjem u regiji potencijalnog zapošljavanja, a dostupne su i informacije o mogućnostima obrazovanja u inozemstvu.

Kontakt EURES savjetnika za područje Splita:

EURES savjetnik Matko Gović
Hrvatski zavod za zapošljavanje, PU Split
Bihaćka 2/c, 21 000 Split
Tel. 00385 (0)21 310 536
e-pošta: matko.govic@hzz.hr

Na slijedećem linku možete naći popis EURES savjetnika u Hrvatskoj po regijama, a možete i samostalno koristiti EURES portal putem slijedećeg linka: http://www.eures.europa.eu/

Budite slobodni kontaktirati nas za dodatne informacije i savjete.

Odgovorio: Info zona, dana: 18/11/2013
 


Info zona uslugu servisa Pitaj! nudi na načelu povjerljivosti i anonimnosti. Čak i kada kao korisnik/ca dopustiš objavu pitanja i odgovora, jamči ti se maksimalna anonimnost. Sadržaj pitanja, bez podataka o imenu, prezimenu, broju mobitela i e-mail adresi, Info zona može proslijediti trećoj strani isključivo s ciljem traženje odgovora na tvoje postavljeno pitanje. Korisnici servisa Pitaj! nisu obavezni pri postavljanju pitanja upisati pravo ime i prezime ni broj mobitela i e-mail adresu, no Info zona će s eventualno upisanim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.