Ocijeni pitanje: + -

Kako do informacija o zaposlenju u Norveškoj?

 Zanima me gdje mogu dobiti informacije o zaposlenju u Norveškoj (maksimalni ostanak u državi u radnom odnosu, norveška verzija HZZ-a). 

 
Ocijeni odgovor: + -

Hrvatima u Norveškoj ne treba radna dozvola.

U slučaju Kraljevine Norveške tržište rada te zemlje članice Europskog gospodarskog prostora (EGP) otvoreno je za hrvatske državljane, odnosno nisu uvedene prijelazne odredbe koje bi nas obvezivale na ishođenje radne dozvole u svrhu zaposlenja.

Vezano uz slobodu kretanja hrvatskih državljana na norveškom tržištu rada informacije možete doznati u objavi veleposlanstva Kraljevine Norveške o pristupanju Hrvatske u EGP iz travnja ove godine te na linku UDI-a, norveškog ureda za imigraciju, informacija za hrvatske državljane.

Korisne informacije za tražitelje zaposlenja iz zemalja članica Europske unije i Europskog gospodarskog prostora koje interesiraju mogućnosti rada u Norveškoj mogu se pronaći na stranicama NAV-a (norveški zavod za zapošljavanje).

Za ostale informacije možete se obratiti na adrese elektronske pošte:
EURES-Rijeka@hzz.hr
eures_hr@hzz.hr

Odgovorio: Hrvatski zavod za zapošljavanje - EURES, dana: 28/8/2014
 


Info zona uslugu servisa Pitaj! nudi na načelu povjerljivosti i anonimnosti. Čak i kada kao korisnik/ca dopustiš objavu pitanja i odgovora, jamči ti se maksimalna anonimnost. Sadržaj pitanja, bez podataka o imenu, prezimenu, broju mobitela i e-mail adresi, Info zona može proslijediti trećoj strani isključivo s ciljem traženje odgovora na tvoje postavljeno pitanje. Korisnici servisa Pitaj! nisu obavezni pri postavljanju pitanja upisati pravo ime i prezime ni broj mobitela i e-mail adresu, no Info zona će s eventualno upisanim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.