Ocijeni pitanje: + -

Hoću li u Austriju moći bez putovnice?

- Hoće li građani Republike Hrvatske i nakon ulaska naše zemlje u Europsku uniju i dalje za put u Austriju trebati posjedovati putovnicu ili će moći koristiti samo osobnu iskaznicu? - pitanje je koje smo postavili Veleposlanstvu Republike Austrije u Hrvatskoj.

 
Ocijeni odgovor: + -

Da, dovoljna će biti osobna...

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju hrvatski će državljani uživati pravo na slobodno kretanje Europskom unijom. To znači da državljanima Hrvatske pri ulasku u Austriju nije potrebna ni viza ni ikakav sličan dokument. Potrebno je naprosto da na graničnom prijelazu imate važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu – odgovorili su iz Veleposlanstva.

Odgovorio: Veleposlanstvo Republike Austrije u RH, dana: 5/6/2013
 


Info zona uslugu servisa Pitaj! nudi na načelu povjerljivosti i anonimnosti. Čak i kada kao korisnik/ca dopustiš objavu pitanja i odgovora, jamči ti se maksimalna anonimnost. Sadržaj pitanja, bez podataka o imenu, prezimenu, broju mobitela i e-mail adresi, Info zona može proslijediti trećoj strani isključivo s ciljem traženje odgovora na tvoje postavljeno pitanje. Korisnici servisa Pitaj! nisu obavezni pri postavljanju pitanja upisati pravo ime i prezime ni broj mobitela i e-mail adresu, no Info zona će s eventualno upisanim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.