Zubić vila u pritvoru

03_08_2013 / 09:57h  |  Autor: Ananimna
Zubić vila u pritvoru

Hrvatski financijski inspektori odlučili su stati na kraj nepravdi i pljački hrvatskih poreznih obveznika. Prva je na udaru, neslužbeno doznajemo, bila Zubić vila a vijest je izazvala strah i nevjericu među drugim likovima iz bajki.

Nakon što je u svijetu bajki primijećen čitav niz sumnjivih poslovanja i utaje poreza, hrvatski financijski inspektori odlučili su toj nepravdi i pljački hrvatskih poreznih obveznika stati na kraj. Prva je na udaru, neslužbeno doznajemo, bila Zubić vila koja je financijskim inspektorima već dugo na crnoj listi. – Prvo, Zubić vila koristi se hrvatskim zračnim prostorom kao da je zrak besplatan – rekao je glasnogovornik Financijske policije. – Drugo, još nijednom dosad nije prijavila porez, a da ne spominjem da leta okolo bez fiskalne blagajne i dijeli novce kao da je u Monte Carlu. Kao da to sve nije dovoljno strašno, dodao je glasnogovornik, potiče nevine građane na kriminal. – Pa nije ona predsjednica multinacionalne korporacije da može proći nekažnjeno – zaključio je zgroženo. Nakon što je jedna sedmogodišnja djevojčica zahvaljujući mliječnim zubima koji su joj ispali skupila novce za školsku opremu, i brojne punoljetne osobe počele su sebi izbijati zube i stavljati ih pod jastuk ne bi li pokrile troškove režija.

U noći s četvrtka na petak specijalci su u dobro isplaniranoj i organiziranoj zasjedi dočekali Zubić vilu u jednoj stambenoj zgradi u užem centru Splita i čekali izvršenje ilegalne transakcije, odnosno razmjenu zuba za novac. Zubić vila nečujno je uletjela u spavaću sobu, nekoliko puta sumnjičavo pogledala lijevo i desno i, misleći da je nitko ne vidi, pokušala podignuti jastuk, izvući zub i ostaviti novce. – Radilo se o gornjoj šestici – rekao je jedan specijalac u povjerenju. Uto su izletjeli specijalci i Zubić vili stavili lisičine prije nego što je uspjela poletjeti i pobjeći. Pretresom notorne Vile utvrđeno je da nije imala nikakvih identifikacijskih dokumenata te je se trenutno tereti za šverc zubima, neposjedovanje pilotske dozvole, trgovinu bez izdavanja fiskalnog računa i pokušaj bijega pred organima reda.

Vijest je izazvala strah i nevjericu među drugim likovima iz bajki. Geppetto je tako odmah pohrlio u svoju postolarsku radionicu u potragu za računom za drvo od kojeg je napravljen Pinokio a Crvenkapica je u bijegu zbog neplaćanja poreza za branje šparoga u hrvatskim šumama.

Učinkovitost financijskih inspektora pokazala je da od pravne države ne mogu pobjeći ni likovi iz bajki. Jedino velike korporacije i trgovački lanci.

Tijekom pisanja ovog članka redakciji je stigla još jedna tužna vijest: kako je poznato široj javnosti, leteći medvjedići mjesecima su, okupljeni u organizaciji Šumarak je naš, protestirali protiv izgradnje golfskih terena u šumarku skrivenom, no dojavljeno je da ipak nisu uspjeli spasiti svoj prostor i da ih čeka seoba iz vlastitog staništa.