Kod zubara na Kampus

11_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Michael Larsson, Pixabay
Kod zubara na Kampus

Stomatološka poliklinika Dental Academius pružat će usluge zdravstvene zaštite studentima Sveučilišta u Splitu, stranim studentima na boravku u Splitu, te općoj populaciji grada i županije.

Na sveučilišnom kampusu Visoka, Cvite Fiskovića 3, otvorena je Stomatološka poliklinika Medicinskog fakulteta Dental Academius. Smještena je unutar studentskog doma Dr. Franjo Tuđman i sadrži šest ambulanti, tri ureda i seminarsku dvoranu.

Otvaranjem poliklinike poboljšava se standard zdravstvene zaštite za više od 20 000 studenata Sveučilišta u Splitu, kao i problem nedostatka dentalne zdravstvene zaštite za nekoliko stotina stranih studenata.

Osim za studente, Poliklinika će biti otvorena i za primarnu i specijalističku stomatološku zdravstvenu zaštitu i općoj populaciji grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske.

S obzirom da je Poliklinika ustrojbena jedinica Medicinskog fakulteta, služit će i za nastavu studija dentalne medicine u kojoj će studenti moći obavljati kliničke vježbe za stručne stomatološke predmete, te dentalne kliničke rotacije koje zamjenjuju dosadašnje stažiranje, čime će se poboljšati kvaliteta nastavnog procesa na studiju dentalne medicine.