Zona ne siječe program u siječnju!

29_12_2016  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Kristina Soldić, klubskascena.hr
Zona ne siječe program u siječnju!

Ako ne zbog dvadesetak novih događanja, siječanjski program događanja u Klubu Zona morate pročitati zato jer su blagdani, neradni dani i školski praznici poremetili neke već uhodane termine.

Ako ne zbog dvadesetak novih događanja, siječanjski program događanja u Klubu Zona morate pročitati zato jer su blagdani, neradni dani i školski praznici poremetili neke već uhodane termine. U siječnju u Zoni počinju kvizovi Hrvatskog kviz saveza, radionica keramike i stand up radionica, održat će se nova drabble radionica, predstavit će se rezultati sociološkog istraživanja utjecaja medija na percepcije vlastitog tijela, u Noći muzeja otvorit će se izložba, uz druženje permakulturaša, nastavljaju se i druženja ljubitelja knjige, filma i stripa… Privremeni termin dobili su biciklopopravljaonica i Književni kluba za srednjoškolce, a večeri društvenih igara nastavljaju se tek na kraju mjeseca. Naravno, nakon blagdanske pauze, nastavlja se i tečaj Hrvatskog znakovnog jezika te radionica filmske analize i radionica pletenja.

PROGRAM KLUBA ZONA U SIJEČNJU

Kvizovi Hrvatskog kviz saveza / od 5.1. / 20:00
Filmski klub / 10.1. / 19:00
Kvizanje: Alternativni rock / 11.1. / 20:30
Književna čajanka: Mandolina kapetana Corelija / 13.1. u 20:00
Biciklopopravljaonica / 14.1. / od 12:00 do 16:00
Studio smijeha: Stand up radionica / od 14.1 / 16:00
Studio smijeha: Stand up radionica - nastup / 18.1. / 21:00 (Ghetto)
Permakultura u Zoni / 20.1. / 17:30
Književna čajanka: Stranac / 20.1. / 20:00
Srednjoškolski književni klub: Hamlet / 24.1. / 19:30
Drabble radionica: Romantična drama / 26.1. / 17:30
iTHEom u Zoni: Književna kritika - Pokoravanje / 26.1. / 19:30
Noć muzeja: Izložba Iskorak u različitost / 27.1. / 18:00
Večeri društvenih igara / od 28.1. u 20:00
Radionica keramike / od 30.1. / 20:00
Mala škola sociologije: Tijelo u ogledalu / 31.1. / 19:30

Kvizovi Hrvatskog kviz saveza koji privlače najjače igrače hrvatske kviz scene od 5. siječnja održavat će se u Klubu Zona. Rezultati će se bodovati za državnu rang listu na kojoj je trenutno više od 200 natjecatelja, a poneka izdanja boduju se i na europskoj i svjetskoj razini. Sezonu otvara kviz općeg znanja HOT 100 u četvrtak, 5. siječnja, u 20 sati, a niz će u siječnju nastaviti Zabavnih 100 by Maja Rogulj 19. siječnja te Kulturno-umjetničkih 100 by Mario Kovač 25. siječnja. Natjecanje je individualno, svi natjecatelji dobivaju ista pitanja te na papiru zapisuju svoje odgovore. Kotizacija za sudjelovanje je 20 kuna, a mjesto možete rezervirati putem prijavnice na klub.infozona.hr.

Svako četiri tjedna ljubitelji sedme umjetnosti na druženju u Klubu Zona analiziraju novi film. Tako će i u utorak, 10. siječnja, u 19 sati na tradicionalnom Filmskom klubu razgovarati o filmu čiji ćemo naslov na vrijeme objaviti na Facebook stranici Kluba Zona. Pridružite im se!

Iako je Klub Zona otvorio vrata kvizovima Hrvatskog kviz saveza, još neće završiti sezona Kvizanja u Zoni. Prve radne srijede, 11. siječnja, u 20:30 tema će biti - alternativni rock, a pitanja priprema ekipa udruge iTHEom. Sudjelovanje je besplatno, pronađite natjecateljski par i rezervirajte mjesto na klub.infozona.hr.

Prva od dvije siječanjske Književne čajanke održat će se u petak, 13. siječnja, u 20 sati te će za temu imati ekranizirani roman Mandolina kapetana Corelija Louisa de Bernièresa. Književnu čajanku vode tri mlade profesorice jezika koje i pišu osvrte na književna djela za svoj blog Djevojke koje čitaju, no za ovo književno druženja uz čaj nije potrebno nikakvo predznanje o književnoj kritici.

Prva radna subota u siječnju bit će tek četrnaesti dan u mjesecu pa je 14. siječnja prvi termin Biciklopopravljaonice u 2017. godini. Volonteri udruge Permakultura Dalmacija, od 12 do 16 sati, u Klubu Zona ponovno će besplatno uklanjati kvarove na biciklima, činiti ih funkcionalnijima i sigurnijima te prenositi svoje znanje o održavanju bicikala.

Poznata hrvatska stand up komičarka Marina Orsag od 14. siječnja će u Klubu Zona održati intenzivnu četverodnevnu stand up radionicu Studija smijeha. Ne tako davno Marina je uvrštena među deset najboljih stand up komičarki svijeta te će duhoviti mladi Splićani i Splićanke treću godina za redom imati priliku učiti od najbolje. Neki od njih će 18. siječnja, javnim nastupom u klubu Ghetto, ozbiljno iskoračiti prema hrvatskoj stand-up sceni. Šestosatna radionica u subotu će početi u 16 sati, u nedjelju u podne, a u ponedjeljak i utorak održat će se od 18 do 21 sat. Sudjelovanje je besplatno, no potreban je rezervacija mjesta putem prijavnice na klub.infozona.hr.

Nakon blagdanske pauze udruga Permakultura Dalmacija nastavlja sa Permakulturom u Zoni - sastancima otvorenima za javnost na kojima omogućava svim zainteresiranima da usvajaju, razmjenjuju i prenose znanja i iskustva iz područja permakulture. Ritam održavanja svako četiri tjedna nastavlja se u petak, 20. siječnja, u 17:30.

Druga siječanjska Književna čajanka održat će se samo tjedan dana nakon prve, već 20. siječnja. Od 20 sati, uz kekse i čaj, razgovarat će se o neprihvaćanju pravila društvene igre, iluzijama obitelji, ljubavi, rada, prijateljstva, morala, države i zakona, vjere i religije. Povod je Stranac, najznačajniji roman francuske književnosti dvadesetog stoljeća. Književnu čajanku vode tri mlade profesorice jezika koje i pišu osvrte na književna djela za svoj blog Djevojke koje čitaju, no za ovo književno druženja uz čaj nije potrebno nikakvo predznanje o književnoj kritici.

Prvi radni utorak u 2017. godini nije dovoljno daleko od školskih praznika pa će se Književni klub za srednjoškolce održati tek 24. siječnja u 19:30. Nakon Antigone u listopadu, Lovca u žitu u studenom te Dunda Maroja u prosincu, u siječnju će tema biti Shakespeareov Hamlet. Prigoda je to za lakše razumjeti ili možda doživjeti na nov način još jedan naslov s državna mature.

Nastavlja se u studenom započet ciklus radionica pisanja drabblea - kratkih priča od 100 riječi. Radionica se održava četvrtim četvrtkom u mjesecu u 17:30, a svaki mjesec obrađuje se drugi žanr. Tako će se 26. siječnja uz voditeljicu Romanu Jadrijević pisati romantične drame od 100 riječi, a nakon rezervacije mjesta putem prijavnice na klub.infozona.hr slobodni su pridružiti se svi zainteresirani.

U siječnju će udruga iTHEom svoje mjesečno događanje u Klubu Zona ponovno posvetiti književnoj kritici i namjeri da zainteresirane poduči novom pogledu na književna djela. U četvrtak, 26. siječnja, u 19:30 tema razgovora bit će Pokoravanje, roman Michela Houellebecqa koji govori o bliskoj budućnosti i ratom zahvaćenoj Francuskoj. Raspravu će moderirati Lucijana Armanda Šundov, profesorica s Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Splitu.

Treću godinu zaredom Klub Zona pridružuje se manifestaciji Noć muzeja. Program počinje u petak, 27. siječanja, u 18 sati, a izložba Iskorak u različitost otvorit će se u 20 sati. Predstavit će se slike i grafike pet studentica Umjetničke akademije u Splitu. Mia Bogdan, Ida Bugarić, Nikolina Ćuk, Jasna Fantić i Antonela Stanić izlagale su i prošle godine u Zoni. Program u Noći muzeja nastavit će se do 1 sat iza ponoći, a izložba će biti otvorena do sredine veljače.

Nakon više od mjesec dana pauze, 28. siječnja nastavljaju se večeri društvenih igara. Ponovno će se subotom u Klubu Zona, od 20 sati do ponoći, moći družiti i zaigrati, a ponudi igara i gužvi u prostoru uvelike doprinose i gostovanja Udruge za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST.

Od 30. siječnja u Klubu Zona počinje višemjesečna radionica keramike na kojoj će zainteresirani kroz praksu učiti izrađivati uporabne i dekorativne predmete u različitim tehnikama. Radionica će se održavati ponedjeljkom u 20 sati, a potrajat će do kraja travnja. Sudjelovanje je besplatno i uz osiguran materijal, no potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klub.infozona.hr.

U siječanjskom gostovanju udruge Imaginacija, u sklopu ciklusa Mala škola sociologije, održat će se predavanje Tijelo u ogledalu - sociološko istraživanje utjecaja medija na percepcije vlastitog tijela. Predavanje će u utorak, 31. siječnja, u 19:30 u Klubu Zona održati prvostupnice sociologije Ivona Pehar.

Posjetite klub.infozona.hr i pratite Klub Zona na fejsu!