ZMAJ lobira i zagovara

23_02_2014 / 15:38h  |  Autor: I.Z.
ZMAJ lobira i zagovara

Lobiranje i zagovaranje bilo je tema pretposljednjeg vikenda edukacija u sklopu projekta Zmaj kojim se osnažuje jedanaest dalmatinskih udruga mladih.

Lobiranje i zagovaranje bilo je tema pretposljednjeg vikenda edukacija u sklopu projekta Zmaj kojim se osnažuje jedanaest dalmatinskih udruga mladih. Sudionici su poradili na razumijevanju značenja termina lobiranje, javno zagovaranje i pregovaranje te osvijestili razliku između tih pojmova. Upoznali su se sa osnovnim principima lobiranja i javnog zagovaranja te su prepoznali mogućnosti korištenja ovih alata u radu udruga mladih i za mlade, odnosno mogućnosti kako sudjelovati i pristupati javnom zagovaranju. Na osnovu stvarnih primjera, sudionicima je osigurano prepoznavanje i učenje o elementima u procesima lobiranja i javnog zagovaranja te razumijevanje utjecaja kampanja na javnost, pa i na odluke te moguće društvene promjene nastale na različitim društvenim razinama. Promišljali su i o vlastitim lokalnim zajednicama iz kojih dolaze, i mogućnostima koje unutar tih zajednica imaju i/ili trebaju stvarati kao suradničke odnose s drugim relevantnim dionicima.

Aktivnosti se provode u sklopu projekta Znanjem možemo aktivizam jačati – ZMAJ financiranog od Ministarstva socijalne politike i mladih.