ZFF stiže u Dom mladih!

ZFF stiže u Dom mladih!

Program ZFF putuje proširit će i ove godine dio zeefefovske atmosfere i izvan granica glavnoga grada.

Program ZFF putuje proširit će i ove godine dio zeefefovske atmosfere i izvan granica glavnoga grada. ZFF-ov putujući program uključuje odabrane naslove u kojima će, istovremeno sa online izdanjem festivala, uživati publika u 13 gradova i čak 15 kina diljem Hrvatske. To su "Otac" iz Glavnog natjecateljskog programa, "Undine" iz Ponovno s nama te "Jako jako daleko" iz programa festivala KinoKino. U suradnji s FMFS, gostovanje u Domu mladih dopunjeno je sa dva južnoamerička naslova s prošlog izdanja - "Voljeni" i "Ema".

Ulaz je besplatan, a aktivnost je dio projekta Gradimo Dom zajedno kojeg je sufinancirala Europska Unija kroz Europski socijalni fond.

Otac
Petak, 13.11. u 20:00
Kada mu zbog siromaštva oduzmu djecu, a supruga doživi psihički slom, Nikola uzima stvari u svoje ruke. Otkrivši da su lokalne službe vjerojatno korumpirane, odluči prijeći Srbiju pješice i iznijeti svoj slučaj osobno ministarstvu u Beogradu. Putem susreće različite tipove ljudi i doživljava preobražaj iz marginalca i gubitnika u junaka našeg doba. Najnoviji film Srdana Golubovića (Krugovi – ZFF 2013., Sundance – Posebna nagrada žirija) osvojio je publiku u regiji i šire, pa je tako nagradu publike primio na ovogodišnjem Berlinaleu, a onda i u Puli, postavši prvi film u povijesti Pulskog filmskog festivala kojem je publika dala prosječnu ocjenu 5,00.

Jako, jako daleko
Subota, 14.11. u 18:00
Jedanaestogodišnji Ben i njegova obitelj moraju se preseliti u obližnji grad jer će otvorena jama uskoro progutati njihovo selo. Iako se isprva raduje životu u velikom gradu, Bena dočekuje gorko razočaranje. Kolege u novoj školi ga izbjegavaju i on ne zna kako se uklopiti. A nedostaje mu i status nogometne face koji je imao u rodnom gradu. Kada upozna Tariqa, sirijskog izbjeglicu, Ben ga isprva smatra svojim suparnikom, no njih dvojica uskoro otkrivaju da imaju više zajedničkog nego što su mislili.

Undine
Subota, 14.11. u 20:00
Moderna bajka inspirirana mračnim mitom o vodenoj vili koja dušu može zaslužiti tek udajom za čovjeka. U najnovijem ostvarenju popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda (Barbara, Feniks, Tranzit), Undine (Paula Beer) je povjesničarka i urbana mlada žena, zaposlena u muzeju. Kada je njezin ljubavnik Johannes ostavi, Undine se mora pokoriti drevnom mitu: ako je muškarac kojeg voli izda, ona ga mora ubiti i vratiti se u vodu. Ali prije nego što uspije izvršiti svoj naum, za oko će joj zapeti Christoph. U ovoj suvremenoj reinterpretaciji Male sirene, Undine zbacuje sa sebe ulogu odbačene, bespomoćne žene i ponovno se zaljubljuje. Film je premijerno prikazan na Berlinaleu, gdje je Paula Beer nagrađena Srebrnim medvjedom za najbolju glumicu.

Voljeni
Nedjelja, 15.11. u 18:00
Brazilska humorna drama “Voljeni” redatelja Gustava Pizzija vodi nas u jedno kaotično obiteljsko gnijezdo iz predgrađa Rija de Janeira. Irene je majka četvero djece, a poziv njezinom najstarijem sinu da se priključi profesionalnom rukometnom klubu u Njemačkoj pokrenut će lavinu promjena u njezinom životu. Pizzi i glavna glumica Karine Teles bivši su supružnici i zajedno su napisali scenarij za ovu dirljivu odu majčinstvu koja je nadahnuta istinitim događajima iz njihovih života. Film je nominiran za glavnu nagradu žirija na Sundance Film Festivalu 2018. gdje je premijerno i prikazan.

Ema

Nedjelja, 15.11. u 20:00
Čuveni čileanski redatelj Pablo Larraín (Jackie, Neruda, Toni Manero) na zagrebačka se platna vraća turbulentnom meditacijom o ljudskom tijelu, plesu i majčinstvu. U središtu radnje neukrotiva je i intrigantna plesačica Ema čiji se brak s koreografom Gastónom (Gael García Bernal) raspada kada nakon potresnog incidenta odluče vratiti posvojenog sina Pola. Rastrgana krivnjom, Ema utjehu traži na ulicama Valparaísa gdje nastupa sa svojom plesnom skupinom, pronalazi nove ljubavnike i provodi tajni plan kojim namjerava ponovno ujediniti svoju obitelj. Glazbu je skladao poznati elektronički glazbenik Nicolas Jaar (Dheepan, 2015.). Film je u Veneciji osvojio nagradu UNIMED.

Info zona Facebook