Lukine zarobljene plaže u Zoni

Lukine zarobljene plaže u Zoni

Luka Mimica kipar je mlađe generacije, a pozornost šire javnosti privukao je radovima od epoksidne smole u kojoj zarobljava jadranske plaže i otoke. Na izložbi u Info zoni predstavit će presjek svojeg dosadašnjeg rada.

  • Izložba radova akademskog kipara Luke Mimice otvorit će se u Info zoni u utorak, 24. svibnja u 19.30. Luka je kipar mlađe generacije, a pozornost šire javnosti privukao je radovima od epoksidne smole u kojoj zarobljava jadranske plaže i otoke. Na izložbi će predstavit presjek svojeg dosadašnjeg rada.

   >> Pročitaj najavu mjesečnog programa u svibnju
   >> Posjeti klub.infozona.hr
   >> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


   Radovi prezentirani na izložbi bavit će se temama kojima se autor bavio i bavi nakon završetka Akademije. Konceptualno su nepovezani, a spaja ih tek morska tematika, odnosno materijal izrade - epoksidna smola i pijesak.

   - Kod pojedinih radova bilo mi je bitno zanatsko umijeće te istraživanje mogućnosti materijala, dok drugi radovi u sebi nose konceptualniju priču. Serija radova s plažama sastoji se od primjeraka koji prikazuju morsku idilu, a njima suprotstavljam radove koji prikazuju ekološke katastrofe, izljev nafte te otpad u moru - kaže Luka.

   Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

   Info zona Facebook