Vox Feminae festival zove

24_05_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Vox Feminae
Vox Feminae festival zove

Otvorene su prijave za glavni i filmski program 11. Vox Feminae Festivala koji će se održat od 25. do 29. listopada u Zagrebu. Rok za prijavu je 30. lipnja.

Prostor rodne i medijske kulture K-zona otvorio je prijave za natječaj za glavni i filmski program 11. Vox Feminae Festivala koji će se održat od 25. do 29. listopada u Zagrebu. I ove godine festival promiče stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni filmski, umjetnički, izlagački te popratni zabavni program.

Natječaj za glavni program

Na natječaj su pozvani svi autori/ce i kreativni timovi, umjetnici/ce i umjetnički kolektivi, redatelji/ce i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedinci koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost.

Natječaj je otvoren za sve vrste diskusija i prezentacija (tribine, radionice, teorijska izlaganja ili rasprave, ...) te umjetničkih područja, polja i grana (od izložbi do performansa). Prijavljeni sadržaj mora se poklapati s jednom od tema koje VFF tradicionalno obrađuje: egalitarizam, prava i status žena u društvu, ljudska prava i prava manjina, rodna ravnopravnost, LGBTIQ teme; ili svojim konceptom promišljati tradicionalne rodne uloge i društvo općenito.

Jedna osoba može prijaviti najviše dva rada samostalno, te dva u suradnji ili kolektivu. Natječaj je otvoren za osobe iz Hrvatske, regije i EU. Preferiraju se radovi nastali od 2016. te nove, premijerne produkcije i predstavljanja.

Prijava mora sadržavati:
- Ime i prezime umjetnika/ca, kolektiva i/ili organizacije koja se prijavljuje te kontakt podatke (e-mail i broj mobitela) uz kratku biografiju (odnosno opis dosadašnjeg rada za organizacije i kolektive)
- Opis predloženog festivalskog sadržaja, način realizacije i budžet (produkcijski troškovi, putni troškovi, honorari, smještaj itd.)
- Fotografije rada (ako postoje)
- Godina rada

Sve navedeno potrebno je poslati na e-mail adresu [email protected] uz naslov Za programski natječaj VFF-a.

Prilikom izbora prijavljenih radova K-zona primarno će bodovati inovativnost i posebnost predloženog sadržaja, a potom troškovnik i njegovu povezanost s temama kojima se VFF bavi.

Filmski program 11. VFF-a

Vox Feminae Festival traži filmove koji istražuju aspekte roda, rodnih uloga i identiteta koji bi bili prikazani u sklopu filmskog segmenta festivala, u listopadu 2017. u Zagrebu. Teme uključuju rodnu ravnopravnost, nestereotipne rodne uloge, odnose, kao feminističke i LGBTIQ teme.
VFF prihvaća igrane, dokumentarne, animacije i eksperimentalne filmove i video radove svih dužina i umjetnika/ca svih rodnih identiteta (ženski, muški, transrodni, neodređeni...). Jedini uvjet je da prijavljeni filmovi imaju tematsku, gore opisanu poveznicu. Primaju se filmovi završeni u periodu od 2016. naovamo. Prijave se ispunjavaju isključivo online, putem FilmFreeway sustava, gdje se mogu naći detaljnija pravila i uvjeti poziva. Odluke selekcije bit će javljene autori(ca)ma do 15. kolovoza 2015.

Sva pitanja možete potražiti na adresi [email protected], a na istu  možete javiti i koji biste film voljeli/e vidjeti u ovogodišnjem programu.

Rok za prijavu: 30. lipnja.

Više informacija o natječaju ovdje.