Vox animae opet prvi

15_10_2013 / 14:17h  |  Autor: A.M.  |  Foto: voxanimae.hr
Vox animae opet prvi

Splitski pjevački zbor Vox animae osvojio je ponovno prvo mjesto na 46. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova, održanom u Novigradu.

Splitski pjevački zbor Vox animae iz istarskog se Novigrada vratio s izvrsnim vijestima. S radošću obavještavaju sve prijatelje i vjerne pratitelje da su na 46. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova, održanom u Novigradu 12. i 13. listopada, drugu godinu zaredom i treći put u posljednje četiri godine osvojili prvu nagradu i titulu najboljeg amaterskog pjevačkog zbora u Hrvatskoj!

Uz ovo prestižno priznanje, prosudbeno povjerenstvo dodijelilo im je i posebnu nagradu za najbolju izvedbu djela suvremenog skladatelja (za izvedbu skladbe Water Night Erica Whitacrea), a njihov se dirigent, prof. Tomislav Veršić, okrunio priznanjem za najbolji umjetnički dojam ostvaren u odnosu sa zborom.

Drugu nagradu prosudbenog povjerenstva zaslužio je Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca pod vodstvom Senke Bašek-Šamec, dok se osvojenim trećim mjestom može pohvaliti Mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik iz Križevaca, pod dirigentskom palicom Branke Špoljar. Vox animae će kao prvoplasirani zbor još jednom sudjelovati u Razglednici Hrvatskog sabora kulture koja će se održati 15. prosinca u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu.