Vox animae je najbolji!

26_10_2012 / 00:56h  |  Autor: Kristina Garbin
Vox animae je najbolji!

Vox animae se sa 45. susreta hrvatskih pjevačkih zborova vratio u Split kao zborski prvak Države. Osvojio je, po drugi put u tri godine, prvu nagradu susreta – Grand prix.

Vox animae se sa 45. susreta hrvatskih pjevačkih zborova, održanom prošli vikend 20. i 21. listopada u istarskom Novigradu, vratio u Split kao zborski prvak Države. U konkurenciji 15 zborova koji su prošli županijske predselekcije, osvojio je, po drugi put u tri godine, prvu nagradu susreta – Grand prix, čime je održao četverogodišnji kontinuitet osvajanja prestižnih nagrada na državnoj i međunarodnoj razini. Publici i stručnom povjerenstvu u sastavu: Josip Jerković, Massimo Brajković, Ambroz Čopi predstavio se djelima: Ljepota cvijećem krasi se Ivana pl. Zajca, Ave Maria Franza Schuberta u obradi maestra Veršića, Psalmus 126. Györgyja Orbána, Fair Phyllis I Saw Johna Farmera, Ch'io t'ami Claudija Monteverdija i Kad igra kolo Borisa Papandopula.

Nakon osvojenog priznanja zbor je u nedjelju navečer u Ljubljani održao koncert s domaćim Primorskim akademskim zborom Vinko Vodopivec. Koncert je otvorio višestruko nagrađivani domaći ansambl, a zatim je Vox animae osvojio simpatije ljubljanske publike zahtjevnim i stilski sveobuhvatnim repertoarom dostojnim državnih prvaka.