Volontiraj na Brač Film Festivalu

Volontiraj na Brač Film Festivalu

Nakon 14 međunarodnih filmova prikazanih pred više od 1500 gledatelja, mladim organizatorima nije preostalo drugo, nego ponovo srušiti vlastite rekorde! Stoga se Brač Film Festival od 10. do 12. kolovoza vraća u Supetar na otoku Braču kojitako po treći put postaju središte filmske umjetnosti i dobre zabave!

 U sklopu manifestacije Supetarsko lito, Brač Film Festival će na velika platna (i više lokacija!) dovesti samo najbolje filmove domaće i međunarodne produkcije. Ovogodišnji program BFF-a sastoji se od glavnog programa (projekcije dugometražnih filmova, projekcije kratkometražnih filmova te projekcije za djecu), kao i popratnog (izložbe, radionice i glazbeni program).

Glavni program BFF-a ponovo će se smjestiti u ljetnom kinu Supetar, a filmovi iz natjecateljskog programa kratkog igranog filma bit će prikazani u supetarskom amfiteatru. Kao i do sada, najmlađi gosti Festivala uživat će u supetarskoj gradskoj knjižnici gdje će u jutarnjim satima biti prikazani dječji filmovi.

Brač Film Festival od prošle godine surađuje s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu te akademijama u Sarajevu, Banja Luci i Beogradu pa tako, osim filma, na Brač planira dovesti i mnogobrojne filmske profesionalce (i one koji to žele postati). Ovim mladim entuzijastima Festival nudi posebni edukativni program pod nazivom BFF: Industry, u sklopu kojeg će se pod mentorstvom održati predavanja i filmske radionice.

Prva dva izdanja Festivala bila su izrazito uspješna, a u tome je pomoglo preko 50 volontera iz cijele regije, koji su svojim radom i pozitivnom energijom stvorili temelje za treći BFF! Stoga, sve mlade, nasmijane i energične osobe željne novih iskustava i rada s uigranim festivalskim timom, pozivaju da se priključe i ove godine.

Prijave su otvorene do 30. ožujka na službenim stranicama Brač Film Festivala: www.bracfilmfestival.hr/volonteri

U protekle dvije godine, u BFF elektronski sandučić je stiglo na stotine prijava za volontiranje, i to iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Češke i Austrije!

I ove se godine prednost daje video-prijavama. Stoga uzmite mobitel ili video-kameru u ruke i snimi svoju prijavu na temu Zašto želim volontirati na Brač Film Festivalu?. Jedini uvjet je – budi svoj!

Svi volonteri imaju pravo na ulaz na sve filmske projekcije, zabave i druga festivalska događanja, besplatan doručak i ručak, osiguran smještaj u kampu, BFF majicu i akreditaciju te besplatne i neprocjenjive uspomene, iskustva i nova prijateljstva.

Brač Film Festival održat će se uz potporu Grada Supetra, Turističke zajednice Grada Supetra te Hrvatskog audiovizualnog centra.

Info zona Facebook