Volonterski kamp na Siciliji

06_01_2015 / 11:18h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: everystockphoto.com
Volonterski kamp na Siciliji

Traži se pet volontera i jedan koordinator za sudjelovanje u volonterskom kampu koji će biti smješten u talijanskom gradiću Partinico.

Talijanska organizacija InformaGiovani organizira volonterski kamp Liberamente Partinico koji će trajati od 19. do 29. siječnja 2015. Za ovaj se kamp traži pet volontera i 1 koordinator volontera. 

Kamp je smješten na maloj organskoj farmi koja je locirana u gradiću Partinico, četrdesetak kilometara od Palerma. Farma je na mirnom mjestu okruženom prekrasnom prirodom nedaleko od mora. Volonteri će raditi fizički posao kao što je skupljanje plodova limuna, čišćenje zelenih površina, rad u vinogradu, uređivanje ograde. S obzirom na to da se većina posla obavlja na otvorenom, potrebno je ponijeti toplu radnu odjeću. Uz rad i druženje ovaj kamp nudi priliku i za učenje o sicilijanskoj kulturi.

Radni jezik kampa je engleski, poznavanje talijanskog jezika je dobrodošlo, no nije nužno. Volonteri se s organizatorima nalaze 19. siječnja u popodnevnim satima na željezničkoj stanici u Partinicu.

Za sva pitanja i detalje vezane uz prijavu potrebno je javiti se na [email protected].