Stigla besplatna mapa Pučišća!

12_07_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Antropop
Stigla besplatna mapa Pučišća!

Ekipa volontera osmislila je, kreirala i uredila novu mapu Pučišća na Braču, a promovirat će je 13. 7. u 19 h u portu Pučišću, kada su svi pozvani doći po besplatni primjerak. Uz to, mapa će biti dostupna i online.

Ekipa volontera osmislila je, kreirala i uredila novu mapu Pučišća na Braču! - Mjesto već godinama nema nikakvu turističku mapu koju turisti mogu fizički uzeti u ruke i koristiti kako bi bolje razumjeli i istražili ovo najljepše malo mjesto u Europi. No, od ove srijede, svima će na raspolaganju biti nova turistička mapa sa pregršt opisa značajnih i manje značajnih, ali lokalcima jako važnih, mjesta u Pučišćima – najavljuju volonteri.

Mapa Pučišća inspirirana je USE-IT mapama i otkriva mjesta koja vole lokalci


Ukupno je 55 oznaka na mapi – 37 koje označavaju različite kulturne, ugostiteljske i druge objekte, te još 18 informativnih koje označavaju, primjerice, poštu, parking i slično. Pučišćani su na sve mislili – ova mapa tako može poslužiti ne samo kao orijentir, već kao pravi mali vodič po mjestu, s opisima i pričama koje se inače na ovakvim mapama ne nalaze, što je čini još posebnijom. Mapa je inspirirana principima po kojima se rade USE-IT mape, koje neko mjesto opisuju iz perspektive mladih lokalaca, odnosno ističu one stvari, lokacije i znamenitosti koje su posebno bitne lokalcima, a koje nemaju nužno turističku vrijednost. Sam dizajn mape odradio je Erik Lončar, koji je iskustvo za rad na mapi stekao, između ostalog, upravo radom na splitskoj USE-IT mapi!

Na promociji dođite po besplatni primjerak

Upravo takvu mapu htjeli su imati mladi Pučišćani pa su je, anonimno i volonterski, i napravili! Promocija mape održat će se u srijedu, 13.7. u 19 sati, usred Pučišća, u portu. Svi su pozvani doći po svoj besplatni primjerak, a mapa će nakon promocije biti dostupna i online, za besplatno preuzimanje i ponovno tiskanje po potrebi.

Dizajn i tisak mape te dvije pripadajuće table financirali su Općina Pučišća te češka zaklada Nadace Via, a sama ideja za izradu mape dio je projekta RE:AKCIJA koji udruga etnologa i antropologa Antropop provodi u Pučišćima od lipnja prošle godine.