Videom protiv nasilja

29_01_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: ec.europa.eu
Videom protiv nasilja

Europska komisija pokrenula je natječaj u sklopu kampanje protiv nasilja nad ženama s ciljem podizanje svijesti na društvenim mrežama o nasilju nad ženama. Natjecanje je otvoreno za mlade profesionalce i studente. Rok za prijavu je 10. veljače.

Europska komisija pokrenula je natječaj u sklopu kampanje protiv nasilja nad ženama - NON.NO.NEIN. Say No! Stop Violence against Women s ciljem podizanje svijesti na društvenim mrežama o nasilju nad ženama.

Natjecanje je namijenjeno mladim profesionalcima i studentima koji trebaju predložiti koncept za video za podizanje svijesti o nasilju nad ženama. To je vrsta nasilja koje se događa u svim razinama društva i u svim zemljama EU. Kratki video treba podići svijest o tome i potaknuti ljude da se suprotstave nasilju. Ideje trebaju pokazati način na koji sudionici razumiju problem, njihovo viđenje o onome što potiče ponašanje građana, strateško promišljanje, kreativni koncept i tekst. Radni jezik je engleski.

Pobjednik će osvojiti put u Bruxelles gdje će upoznati tim Europske komisije koji se bavi jednakosti spolova i razgovarati o projektu, posjetit institucije Europske unije te iskusiti kulturnu scenu grada.

Rok za prijavu: 10. veljača.

Više informacija o natjecanju na ec.europa.eu.