Video za moj glas za Europu

22_04_2014 / 14:05h  |  Autor: I.Z.
Video za moj glas za Europu

Karlovačka udruga Carpe Diem započela je niz aktivnosti s ciljem motiviranja mladih za izlazak na izbore za Europski parlament te su pokrenuli i Facebook stranicu i realizirali video spot.

Karlovačka udruga Carpe Diem započela je niz aktivnosti s ciljem motiviranja mladih, prvenstveno onih koji prvi put mogu iskoristiti pravo glasa, za izlazak na izbore za Europski parlament koji će se održati 25. svibnja ove godine.

Namjera im je putem simulacije sjednice Europskog parlamenta, informativne radionice, predavanja, radio emisije, društvenih mreža, promotivnog filma i različitih tiskanih materijala informirati mlade o Europskom parlamentu, izborima za Europski parlament i Europskoj uniji općenito. S tom namjerom pokrenuli su Facebook stranicu te realizirali video spot.

Europski parlament je direktno izabrano zakonodavno tijelo Europske unije koje predstavlja oko 500 milijuna stanovnika iz 28 članica. Države članice mogu u Europskom parlamentu imati minimalno 6 i maksimalno 96 zastupnika, proporcionalno broju stanovnika, pa će u razdoblju od 2014. do 2019. u Europskom parlamentu od ukupno 751 zastupnika Hrvatska imati njih 11.

Udruga Carpe Diem aktivnosti provodi u sklopu projekta Moj glas za Europu financiranog od Europske komisije putem programa Mladi na djelu.