Video natječaj za učenike

16_01_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: freeimages.com / Griszka Niewiadomski
Video natječaj za učenike

Udruga Žmergo poziva učenike osnovnih i srednjih škola da se prijave na natječaj za kratki video spot na temu problema vezanih uz hranu. Rok prijave je 1. ožujka.

Udruga Žmergo otvorila je video natječaj "Tanjur pun dobrote" za učenike osnovnih i srednjih škola u sklopu projekta EAThink2015. Cilj je potaknuti učenike da stvore kreativna rješenja za globalne probleme vezane za područje hrane.

Za prijavu na natječaj potrebno je napraviti video uradak u trajanju do 30 sekundi u kojem će učenici predstaviti inovativna rješenja za globalne probleme vezane uz hranu. Video spotovi moraju povezati primjere lokalne i globalne problematike u području hrane. U sklopu natječaja učenici mogu obraditi tri teme: uzgoj hrane/vrtovi i vrtlarenje, hrana kao otpad, te kritička, odgovorna kupovina i potrošnja hrane.

Na natječaj se mogu prijaviti učenici osnovnih i srednjih škola uključenih (i onih koji se žele uključiti) u projekt EAThink2015- Jedi lokalno, misli globalno! u dobi od 11 do 19 godina iz cijele Hrvatske. Prijaviti se može cijeli razredni odjel ili tim od najmanje 5 učenika iste škole različitih uzrasta. Jedna škola može prijaviti najviše 3 video uratka.

Na natječaju će se odabrati tri najbolja videa. Na temelju pobjedničkog videa profesionalni tim izradit će video spot koji će se prikazivati na nacionalnoj televiziji. Pobjednički video spot natjecat će se i sa pobjedničkim radovima iz 12 EU zemalja koje sudjeluju u projektu EAThink2015. Drugo i treće mjesto dobit će simbolične nagrade, a sve škole priznanje o sudjelovanju u natječaju.

Prijava je besplatna. Potrebno je ispuniti obrazac prijave koji možete naći na linku.

Rok za prijavu: 1. ožujak.

Više informacija ovdje.