Uskoro 10. Sajam stipendija

30_09_2014 / 11:15h  |  Autor: I. Z.
Uskoro 10. Sajam stipendija

Mogućnosti studiranja, usavršavanja i stipendiranja u Francuskoj bit će u fokusu ovogodišnjeg Sajma stipendija. Osim Francuske, više od 50 institucija iz 15 zemalja pružat će informacije o studijskim programima.

Francuska je zemlja partner jubilarnog 10. Sajma stipendija i visokog obrazovanja koje će se održati u utorak, 14. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i u četvrtak, 16. listopada na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Rijeci.

Mogućnosti studiranja, usavršavanja i stipendiranja u Francuskoj bit će u fokusu ovogodišnjeg Sajma stipendija na kojem će Francusku predstavljati osam institucija, predstavnica francuskog Ministarstva obrazovanja i istraživanja te renomirani profesor francuskog Nacionalnog instituta za agronomska istraživanja (INRA). Zlatni sponzor Sajma je Dukat mliječna industrija d.d., koji će na Sajmu predstaviti program stipendiranja za poslijediplomske studije u Francuskoj.

Na Sajmu će, osim Francuske, izlagati više od 50 institucija iz 15 zemalja koje će pružati informacije o studijskim programima, programima stipendiranja, standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu i tečajevima stranog jezika.

Organizaciju ovogodišnjeg Sajma su omogućile potpore brojnih partnera: Francusko veleposlanstvo (Zemlja partner), Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zagrebu (glavni partneri), Dukat mliječna industrija d.d. (Zlatni sponzor), RIT Croatia, UniWorld (srebrni sponzori), Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe Europske unije te Grad Rijeka (donatori i pokrovitelji). Više informacija možete doznati na linku.