Informacija uPRAVO sad!

16_04_2012 / 01:38h
Informacija uPRAVO sad!

Cilj kampanje Information Right Now! je osvijestiti mlade da imaju pravo na informiranje, da informacije mogu pronaći u info-centrima te ih uključiti u zagovaranje prava na informiranje.

Europskim danom informiranja mladih koji se obilježava 17. travnja na europskoj razini će započeti kampanja pod nazivom Information Right Now! koja će se u Hrvatskoj na nacionalnoj razini provoditi pod geslom Informacija uPRAVO sad! – mladi pitaju. Cilj kampanje je osvijestiti mlade da imaju pravo na informiranje, da informacije mogu pronaći u info-centrima te ih uključiti u zagovaranje prava na informiranje.

Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj tim povodom 17. travnja organizira konferenciju na kojoj će Milanka Opačić, ministrica socijalne politike i mladih, svečano potpisati Europsku povelju o informiranju mladih. Riječ je o dokumentu koji nije obvezujući za Vladu, no pokazuje da Republika Hrvatska priznaje i prihvaća pravo na informiranje mladih.

Na europskoj razini kampanju provodi Europska agencije za informiranje i savjetovanje mladih – ERYICA u partnerstvu sa Vijećem Europe, a u Hrvatskoj je na nacionalnoj razini provodi Zajednica informativnih centara za mlade.