Umjetnička rezidencija u CERN-u

28_11_2016  |  Autor: Ivana Bartulović  |  Foto: arts.cern
Umjetnička rezidencija u CERN-u

Otvoren je natječaj Accelerate Croatia za hrvatske umjetnike i umjetnice. Pobjednik će provesti mjesec dana u CERN-u i primiti stipendiju od 5000 švicarskih franka. Smještaj, putni troškovi i dnevnica su osigurani.

Otvoren je natječaj Accelerate Croatia za hrvatske umjetnike i umjetnice koji će prvi put imati priliku za umjetničko istraživanje na području prožimanja umjetnosti, tehnologije i znanosti u suradnji sa znanstvenicima iz CERN-a.

Otvaranjem mogućnosti za prijavu na natječaj CERN, u suradnji s udrugom Kontejner - biro suvremene umjetničke prakse, umjetnicima pruža priliku za jednomjesečnu istraživačku rezidenciju u jednom od najvažnijih laboratorija na svijetu. Tijekom tog razdoblja odabrani umjetnik ili umjetnica upoznat će se s različitim aspektima istraživanja koja se tamo provode. Rezidencija će se odvijati pod vodstvom Monice Bello, glavne kustosice programa Arts at CERN. Umjetnik će dobiti priliku razgovarati i razvijati ideje s nekima od najvećih znanstvenih umova današnjice.

Međunarodni stručni žiri razmotrit će prijave i odabrati najbolju. Pobjednik će provesti mjesec dana u CERN-u i primiti stipendiju od 5000 švicarskih franka. Smještaj, putni troškovi i dnevnica su osigurani.

Rok za prijavu: 11. siječnja 2017.

Više informacija na linku.