Uključi se, važno je!

18_05_2017  |  Autor: MMH/ZICM  |  Foto: I.Z.
Uključi se, važno je!

Ispuni upitnik koji je dio savjetovanja sa mladima i onima koji s mladima rade kako bi novi Nacionalni program za mlade bio temeljen (i) na tvojim stavovima.

U sklopu projekta Korak naprijed: zajedno do nove strategije za mlade kojeg partnerski provode Mreža mladih Hrvatske (MMH) i Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj (ZICM) organizirano je savjetovanju o novoj nacionalnoj strategiji (programu) za mlade.

Taj dokument sadrži u sebi poseban set politika, mjera i aktivnosti koje su usmjerene mladima kako bi se poboljšala kvaliteta njihova života i njihov status u društvu. Iz tog je razloga donošenje ovakvog dokumenta od iznimne važnosti za mlade, kao i za sve one koji izravno ili neizravno s njima rade.

U Hrvatskoj je trenutno još uvijek na snazi važeći Nacionalni program za mlade za razdoblje od 2014. do 2017. godine, no očekuje se kako će uskoro započeti izrada novog strateškog programa za mlade, čija će provedba započeti nakon 2017. godine.

Iz tog razloga, MMH i ZICM pozivaju sve zainteresirane, a posebno mlade i one koji rade s mladima, da se uključe i doprinesu ovom procesu kako bi se prikupile nove ideje kojima će se unaprijediti proces izrade tog dokumenta te zadovoljiti potrebe mladih, zaštititi njihova prava i stvoriti okruženje u kojem će moći postići visoki stupanj osobnog razvoja. Zato je bitan novi Nacionalni program za mlade, zato je bitno čuti glas svih nas!

S ciljem što veće uspješnosti projekta kao i nadolazećeg procesa za kojeg smatramo da je od iznimne važnosti za sve mlade u RH, pozivamo vas da izdvojite 10-tak minuta te ispunite upitnik. Upitnik je anoniman, a informacije prikupljene tijekom savjetovanja bit će predstavljene na konferenciji koja će se održati u Zagrebu u lipnju 2017. Savjetovanje će biti otvoreno do 5. lipnja 2017.