Uhvati jednakost u priči ili slici

01_04_2015 / 14:22h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: pinterest.com
Uhvati jednakost u priči ili slici

Info zona je povodom skorog obilježavanja Tjedna jednakosti raspisala natječaj za najbolju neobjavljenu kratku priču i fotografski natječaj na temu – jednakost.

Info zona je povodom skorog obilježavanja Tjedna jednakosti raspisala natječaj za najbolju neobjavljenu kratku priču i fotografski natječaj na temu – jednakost. Odabrane priče bit će pročitane na javnom događanju u splitskom klubu Quasimodo, a odabrane fotografije bit će u postavu izložbe koja će se otvoriti u travnju u prostoru Info zone. Nagrada za najbolju priču prema izboru žirija iznosi 400 kuna.

Za sudjelovanje u natječaju za najbolju kratku priču dovoljno je, do 5. travnja u podne, uz priču duljine do pet kartica (9000 znakova u dokumentu), u RTF formatu, na [email protected] poslati i kratku biografiju. Radove će birati žiri u sastavu Patricija Vodopija, Tonita Popović, Irena Delonga, Želimir Periš i Ana Marković.

Za sudjelovanje u fotografskom natječaju dovoljno je, do 9. travnja u podne, na [email protected] poslati najviše tri fotografije u najvećoj rezoluciji. Radove će selektirati Veljko Martinović, školovani fotograf i iskusni fotoreporter koji je radio za niz velikih novinskih kuća te održao brojne tečajeve fotografije. Fotografije u postavu izložbe bit će producirane na formatu do 30x20 cm.

Oba natječaja otvorena su za autore i autorice mlađe od 35 godina.

Tjedan jednakosti obilježit će se od 13. do 17. travnja u nekoliko hrvatskih gradova, a cilj je na kreativan način upozoriti i educirati javnost, primarno mlade, o diskriminacijama koje su prisutne u društvu.

Natječaji se provode u sklopu projekta U ime jednakosti koji realiziraju Centar za mirovne studije, Cenzura Plus i Mreža mladih Hrvatske, a financira Europska unija.