10 000 kn za učeničke akcije

18_11_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: solidarna.hr
10 000 kn za učeničke akcije

Ukupan iznos financijskih potpora u okviru ovog poziva, koji će biti raspodijeljen na 8 do 15 dobitnika potpora, iznosi 80.000 kuna, a maksimalni iznos potpore iznosi 10 000 kuna..

Otvoren je poziv na dostavu projektnih prijedloga putem kojeg učenici, škole i učenički domovi diljem Hrvatske mogu dobiti do 10.000 kuna za kampanje i projekte borbe protiv klimatskih promjena.

U okviru natječaja Učeničke akcije protiv klimatskih promjena mlade se poziva da razmisle kako klimatske promjene utječu na njihove gradove i mjesta (npr. kolike su štete od požara i poplava), što oni mogu učiniti vezano za predložene teme, i što žele da političari u Hrvatskoj i Europskoj uniji učine po tom pitanju za vrijeme predsjedanja RH Vijećem EU.
Ukupan iznos financijskih potpora u okviru ovog poziva, koji će biti raspodijeljen na 8 do 15 dobitnika potpora, iznosi 80.000 kuna.

Neke od mogućih aktivnosti su:
- ulične akcije
- javne kampanje
- umjetničke akcije i izvedbe (street art, performansi, predstave, koncerti itd.)
- mobilizacija drugih unutar škole ili kvarta
- debate/tribine
- medijski istupi

Natječaj je pokrenula Platforma za međugrađansku solidarnost CROSOL i Zaklada SOLIDARNA, kroz projekt „Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu – Projekt predsjedanja EU 2019.-2021.”, otvoren je do 14. prosinca, a više informacija, i obrasce za prijavu pronađi na linku.