U Zoni počeo ZMAJ za mlade!

01_12_2013 / 14:57h  |  Autor: I.Z.
U Zoni počeo ZMAJ za mlade!

U Info zoni počeo je ciklus edukacija namijenjenih osnaživanju organizacija mladih na području Dalmacije. Kolika je potreba za ovakvom vrstom edukacija pokazuje i broj od preko 40 prijavljenih sudionika iz svih krajeva regije.

U Info zoni počeo je ciklus edukacija namijenjenih osnaživanju organizacija mladih na području Dalmacije koji će se održavati sve do kraja ožujka. Sudionici će učiti o funkcioniranju udruga, upravljanju i razvoju ljudskih resursa u udrugama, prikupljanju sredstava, lobiranju i zagovaranju te o PR-aktivnostima, planiranju i kreiranju javne kampanje i javne akcije

Kolika je potreba za ovakvom vrstom edukacija pokazuje i broj od preko 40 prijavljenih sudionika iz svih krajeva regije, no nažalost, zbog kvalitete rada, mogućnost sudjelovanja dobilo je samo 20 sudionika iz deset udruga - Bonsai i Orlando iz Dubrovnika, Mladi u EU i Š.U.M. iz Šibenika, HUM iz Vrgorca, Udruga srednjoškolaca i studenata otoka Brača, zadarski CINAZ, Koalicija udruga mladih i Studenti za studente iz Splita te SUK i SKUP iz Sinja.

Na prvom od pet modula sudionici su predstavili organizacije iz kojih dolaze te osvijestili značenje udruga mladih i za mlade u razvoju društva odnosno unaprjeđenju kvalitete života mladih. Naučili su osnovne strukture i forme udruživanja mladih te promišljali o organizacijskom razvoju i razvoj programskih sadržaja sukladno potrebama mladih. Upoznali su se i sa temeljnim znanjima o financijskom poslovanje udruga.

Aktivnosti se provode u sklopu projekta Znanjem možemo aktivizam jačati – ZMAJ financiranog od Ministarstva socijalne politike i mladih.