U Zoni otvoren Likovni kult

26_01_2014 / 17:10h  |  Autor: Kristina Tešija
U Zoni otvoren Likovni kult

- Studentima likovne kulture malo je teže doći do prilike da javnosti pokažu svoje radove - komentirao je jedan od devet studenata UMAS-a koji su u petak u Info zoni predstavili svoje radove.

U prostoru Info zone u petak, 24. siječnja, otvorena je izložba završnih radova studenata Likovne kulture i umjetnosti Umjetničke akademije u Splitu. Likovni kult okupio je radove nastale pod mentorstvom profesora s Akademije, a svoje vještine i kreativnost pokazalo je ukupno devet studenata; Sandra Botić, Andrea Civadelić, Klara Ivanišević, Nina Jerčić, Mia Madir, Ana Marija Markežić, Luka Matulić, Petra Miletić i Tonka Milun.

- Studentima likovne kulture malo je teže doći do prilike da javnosti pokažu svoje radove; dok se od studenata slikarstva i kiparstva očekuje da redovito izlažu, mi smo osuđeni ovako samoinicijativno orgaznirati izložbe - komentira Luka Matulić, koji se predstavio radom iz područja kiparstva pod nazivom Cornucopia, nastalim pod mentorstvom profesora Roberta Jozića.

Petra Miletić istaknula je da Akademija njeguje tradiciju izlaganja završnih radova i da je to odličan način da se zaokruži trogodišnje obrazovanje studenata. Petrin rad pod imenom Elementarno putovanje nastao je pod mentorstvom profesorice Glorije Oreb koja je službeno otvorila izložbu ne skrivajući oduševljenje i ponos svojim studentima.

- Ova je izložba zasnovana na druženju kroz protekle tri godine, a naši studenti nastavljaju druženje i na diplomskom studiju. Sklop kiparstva, slikarstva i grafike posebno je zanimljiv jer su sva tri medija, uz povijest umjetnosti i pedagogiju, zastupljena na studiju Likovne kulture i umjetnosti - kazala je Oreb.

Mladi umjetnici svakako su pokazali da im kreativnosti i vještine ne manjka dopustivši da njihovi radovi, svojevrsne krune dosadašnjeg školovanja, govore umjesto njih. Jer ipak su oni likovnjaci i nisu baš rječiti, zaključila je kroz smijeh Petra Miletić. Izložba će u Info zoni biti otvorena do kraja siječnja.